BIO Tre Monti Anablà Petnat

Wit | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Tre Monti Anablà Petnat

Tre Monti

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare en experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek. Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort na het overlijden van hun moeder in 1989. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Een jonge Francesco Spagnolli daarna Vittorio Fiore en Donato Lanati, wiens leringen fundamenteel waren voor Vittorio's groei als manager van het agronomisch en oenologisch management van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.

Website Tre Monti

Bekijk Tre Monti

BIO Tre Monti Anablà Petnat

Wit | Italië | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

ANABLA is de naam van één van de nieuwe capriolen van Vittorio Navacchia, de wijnmaker bij Tre Monti in Romagna. Deze keer is het een PETNAT met aroma's van peer en appel, met frisse zuren en kleine, knetterende belletjes en een tonic-achtige droogheid. Omdat er geen erkende categorieën zijn voor PETNAT's  of frizzante voor de lokale variant Albana, laten ze bij Tre Monti deze wijn lekker onder de radar doorlopen met het anagram Anabla. Biologisch geteelde druiven, geoogst in augustus, de gisting begon met een pied de cuve en werd later voltooid op de fles – fijn vakmanschap. Allemansvriend met pizza, eiergerechten, vleeswaren of gefrituurde calamares. Je hoeft hiervoor de flûtes niet uit de kast te halen, een gewoon wijnglas doet het prima!

Korte omschrijving

Eenvoudig, lekkere PETNAT waar je vrolijk van wordt. Lichte grapefruit en groene appel met een snelle en zachte afdronk. Het is een zomers wijn die perfect is voor een aperitief of feestje. Heerlijk droog en veel frisheid. Hé, mag ik nog een glas? Deze is al zo snel op.....

Product specificaties

Artikelnummer C78161
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Albana
Land Italië
Streek Emilia Romagna
Oogstjaar 2023
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8003387990171
EAN fles 8003387010176