BIO The Dalmatian Dog Babic

Rood | 0.75 L | 2021 | Kroatië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO The Dalmatian Dog Babic

Orbico Adriatic Wines

Het Orbico Adriatic Wines concept is een samenwerking tussen meerdere wijnbedrijven die is ontwikkeld om de export van Kroatische, Sloveense en andere regionale wijnen te promoten.

Testament

Testament is een winery aan de Dalmatische kust. De biologisch bewerkte wijngaarden hiervan liggen in het wijnbouwgebied van Noord-Dalmatië, in de directe omgeving van het middeleeuwse stadje Šibenik.

Testament is vooral bekend om hun wijn gemaakt van de specifieke autochtone druiven: de Pošip en Babić druif. Tel daarbij op Dalmatië, met zijn rotsachtige landschappen, eilanden en heuvels, en een oneindige verscheidenheid aan microklimaten, wat resulteert in een wijnbouwgebied waar terroir een cruciale factor is. Met het unieke klimaat en de arme bodem, moeten de druiven constant vechten om te overleven. Het microklimaat in combinatie met de bijzondere druiven maken de wijnen van Testament uniek.

De wijnmakerij noemt zichzelf "Testament" als verwijzing naar de geschiedenis van de wijnbereiding rond Sibenik die al meer dan 2000 jaar teruggaat.

Website: Testament Winery

Zavec Brothers

Een aantal generaties lang houdt de Zavec familie zich al met wijnbouw bezig. In eerste instantie alleen voor eigen consumptie, maar vanaf 1995 werd dit professioneler opgepakt.  Daarna is het areaal van de wijngaarden geleidelijk vergroot en zijn de wijngaarden gerenoveerd. Tegenwoordig wordt er 26 hectare bewerkt op vier verschillende locaties in Haloze. Ze zijn beplant met 77.000 wijnstokken van negen verschillende variëteiten, zowel internationale- als inheemse en lokale variëteiten, die typisch zijn voor het wijnbouwgebied van Štajerska-Slovenië. Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van de regio en gedreven door een passie voor innovatie, streven ze ernaar om wijnen te produceren die de unieke karakteristieken van het terroir en de druivenrassen tot uiting brengen. Met een toewijding aan duurzame landbouwpraktijken en respect voor de natuurlijke omgeving, cultiveren ze hun wijngaarden met zorg en aandacht voor detail. Hun wijnen, van sprankelende Pet Nats tot elegante Pinot Noirs, worden geprezen om hun levendigheid, evenwicht en complexiteit. Met een focus op het creëren van unieke en opwindende wijnervaringen is Zavec Brothers een belangrijke speler in de Sloveense wijnscene geworden.

Website: Zavec Brothers

Bekijk Orbico Adriatic Wines

BIO The Dalmatian Dog Babic

Rood | 0.75 L | 2021 | Kroatië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Niet weggelopen uit 101 Dalmatiërs maar in dit hondje, ehh... wijn zit juist de gelijknamige en zeer lokale druif aangeplant hier in Dalmatie. Zeer lokaal zelfs want de wijngaard waar hij groeit is zelfs Unesco werelderfgoed. De wijngaard krijgt altijd een lekker permanent briesje uit zee en zorgt hier voor een fruitige en elegante rode wijn met een donkere robijnrode kleur.

Aroma's van rijpe rode kers en mediterrane kruiden. Het is een redelijk lichtvoetige wijn lekker sappig met levendige zuren en een toch stevige structuur. Probeer hem eens uit.  Echt een top zomerwijn. Lekker op zo'n 16 graden bij de overbekende Cevapčići of gegrilde lamsspiesjes met Ajvar.

Korte omschrijving

Babic, zeer lokale druif uit Dalmatië, Morellen , Mediterraan en medium krachtig met pit op het eind. Try it out!

Overige informatie

Decanter World Wine Awards - 88 punten (2018)

Product specificaties

Artikelnummer C25401
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Babic
Land Kroatië
Streek Dalmatië
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 3859893402159
EAN fles 3859893402128