BIO Sobrenatural de Menade

Wit | Spanje | 0.75 L | 2016 | Doos 3 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

De Pioniers van de Rueda maken spannende biologische wijnen, hoge kwaliteit Vin nature en dat alles met een natuurlijke vergisting en geen gebruik van koper in de wijngaarden.

Ricardo Sanz is een zesde generatie wijnmaker in de regio Rueda en samen met zijn broer Marco en zijn zus Alejandra begonnen ze met Bodega Ricardo Sanz in 2005. Bij Ricardo Sanz hebben ze een zeer moderne benadering van wijnmaken met als absolute focus het biologisch/organisch verbouwen van de inheemse variëteiten zoals de Verdejo. De Sanz familie in Rueda is legendarisch en hun belang in termen van innovatie mag niet worden onderschat. Elke generatie, die teruggaat tot 1860, is een pionier geweest op het gebied van innovatie. Van de eerste mechanische pers voor de productie van de eerste vers (niet-geoxideerde) wijnen van de regio. Zo is de huidige generatie als eerste gestart met biologisch werken in de Rueda en met natuurlijk vergistien en Vin Nature en werkt met zonder gebruik van koper en sulfiet in de wijngaarden


Website Sitios de Bodega

Bekijk Menade

BIO Sobrenatural de Menade

Wit | Spanje | 0.75 L | 2016 | Doos 3 stuks

Over de wijn

Glasheldere donker gouden kleur. De geur is complex, met suggesties van natte aarde, rijpe appel en een licht zoete hint. De smaak is intrigerend en subtiel. Vol met een spannende balans tussen zoet en zout. Een wijn die bij elke slok nieuwe ervaringen oplevert.

Korte omschrijving

Topwijn op basis Verdejo. Geproduceerd met minimale interventie van de wijnmaker en zonder enige toevoeging van sulfiet.

Overige informatie

Een wijn die met minimale interventie van de wijnmaker tot stand is gekomen en waarbij in geen enkele fase met sulfiet is gewerkt. De tijd heeft zijn werk gedaan, 36 maanden in barriques en aanvullend nog 6 maanden in de fles.

Product specificaties

Artikelnummer C76012
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdejo
Land Spanje
Streek Rueda
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla y Leon
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Verdejo
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8437008963372