BIO Sobrenatural de Menade

Wit | Spanje | 0.75 L | 2016 | Doos 3 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Menade Nosso Verdejo N.S.A.

Menade

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten.  Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden.  Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding.  “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Website Menade

Bekijk Menade

BIO Sobrenatural de Menade

Wit | Spanje | 0.75 L | 2016 | Doos 3 stuks

Over de wijn

Glasheldere donker gouden kleur. De geur is complex, met suggesties van natte aarde, rijpe appel en een licht zoete hint. De smaak is intrigerend en subtiel. Vol met een spannende balans tussen zoet en zout. Een wijn die bij elke slok nieuwe ervaringen oplevert.

Korte omschrijving

Topwijn op basis Verdejo. Geproduceerd met minimale interventie van de wijnmaker en zonder enige toevoeging van sulfiet.

Overige informatie

Een wijn die met minimale interventie van de wijnmaker tot stand is gekomen en waarbij in geen enkele fase met sulfiet is gewerkt. De tijd heeft zijn werk gedaan, 36 maanden in barriques en aanvullend nog 6 maanden in de fles.

Product specificaties

Artikelnummer C76012
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdejo
Land Spanje
Streek Rueda
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla y Leon
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Verdejo
Alcohol percentage 13.5
EAN doos
EAN fles 8437008963372