BIO Salvaje Syrah/Rousanne N.S.A.

Rood | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Salvaje Syrah/Rousanne N.S.A.

Rood | Chili | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

N.S.A .. No Sulphites Added dus hier in deze curieuze blend van de blauwe Syrah met de witte Roussanne druif. Curieus? Ach, in de Côte Rotie in Frankrijk doen ze het al jaren. En een Vin Nature ook nog eens. Spannend en uitdagend. Hij is rood-paars van kleur, bijna indigo. De expressieve neus toont aroma's van zwart fruit en witte bloemen. Bramen, bosbessen en een vleugje gember karakteriseren de aroma's. Het mondgevoel is zijdeachtig, met goed volume en zuurgraad die lekker doortrekt tot het einde. Uitstekend voor bij wat vettig eten, maar een verrassing voor bij pittige spare-ribs of Merguez worstjes.

Korte omschrijving

Vin Nature voor de puristen. Noord Rhône stijl uit Chili. Blauwe Syrah en witte Roussanne samen. Knetterend rood fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C36567
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Inhoud 0.75
Assemblage Syrah en Roussanne
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320700190
EAN fles 7804320700199