BIO Pizzolato Prosecco N.S.A.

Wit | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pizzolato M-Use Zero Sparkling Alcoholvrij  (0,2 liter)

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

BIO Pizzolato Prosecco N.S.A.

Wit | 0.75 L | 2022 | Italië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Ok … biologisch, vegan maar ook geen toegevoegd sulfiet. Dé Prosecco voor puristen! Maar als het op wijn aankomt zijn we dat allemaal toch? En het koolzuur beschermt sowieso de wijn tegen oxidatie. Dus niet te interessant over doen en gewoon genieten van deze levendige en zuivere Prosecco. Verfijnd boeket, dat doet denken aan appel, peer en acacia bloemen. In de smaak is die prachtig in balans. Gebakken appeltje, tropisch fruit, mooi droog op het eind. Genieten! Zelfs voor verwende vegan-hipsters! Uitstekend als aperitief. Heerlijk ook bij een bagna cauda of een lente salade met een sojamayonaise. O ja, het label is voor 15% gemaakt van druivenpulp en de rest gerecycled papier. Super duurzaam bezig bij Pizzolato zonder aan kwaliteit in te boeten.

Korte omschrijving

Biologisch, vegan, zonder toegevoegd sulfiet. The full works! Zuiver, in roomboter gebakken appeltje, hazelnootje en wat geurende acacia bloemen. Prima aperitief, schoont de smaakpapillen.

Product specificaties

Artikelnummer C35201
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Glera
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Prosecco
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11
EAN doos 8022836002784
EAN fles 8022836002777