BIO Pizzolato M-Use Spumante brut

Wit | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pizzolato M-Use Zero Sparkling Alcoholvrij  (0,2 liter)

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

BIO Pizzolato M-Use Spumante brut

Wit | Italië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Brut, Extra dry, Dry.... complexe materie...Niet echt want Brut is de droogste stijl en dry is juist wat lieflijker en minder droog volgens de Prosecco regelgeving.  Je moet het wel even weten. Rare jongens, die romeinen... Echter we hebben hier dus wel te maken met een strakdroge Prosecco. Geeft je direct een kick en brengt je bij de les. Briljant voor bij het aperitivo met zijn fruitige bouquet van groene appeltjes, wat kruisbes en citrus.  Fijne droge afdronk met veel fraîcheur. Mooi fijn bubbeltje, niet agressief. Zet er gerust ook een ceviche van heilbot bij als voorgerecht of een sashimi van tonijn of wilde zalm.

Korte omschrijving

Strak droge prosecco. Brengt je direct bij de les. Granny Smith, citrus. Mooi zachte bubbel. Rauwe vis met of zonder marinade zwemt er graag in.

Product specificaties

Artikelnummer C35208
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Glera
Land Italië
Streek Veneto
Appellatie Prosecco
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11
EAN doos 8022836006553
EAN fles 8022836006546