BIO Pizzolato Chianti Edoardo

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pizzolato M-Use Zero Sparkling Alcoholvrij  (0,2 liter)

Pizzolato

Settimo en Gino Pizzolate namen in 1981 het oude familiebedrijf van hun vader over, inmiddels één van de vooraanstaande biologische Prosecco producenten.

Een echt familiebedrijf en al meer dan vijf generaties werkzaam in de agrarische sector. Sinds 1991 ook al volledig biologisch gecertificeerd. We hebben hier te maken met pioniers die altijd open staan voor de nieuwste ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Zo zijn ze sinds 2012 ook al volledig vegan. Van de pitten van de druiven maken ze een prachtige druivenolie. De uitgeperste druiven worden gecomposteerd. Daarbij zijn ook de prachtige M(ulti)- Use flessen een prachtig voorbeeld hoe alles kan worden hergebruikt.  Het gebruik van 100% gerecyclede dozen, de aandacht voor kurk of de altijd duurzamere labels vormen de achtergrond van deze unieke en essentiële beslissing om zo duurzaam mogelijk te zijn.

Hun mousserende wijnen met hun fijne bubbels leveren grote elegantie, balans, sensualiteit en plezier. Elke botteling is ideaal voor feesten of het vieren van een speciale gelegenheid. Hun zeer smakelijke stille wijnen stralen passie en uit en vertellen het eenvoudige verhaal van een familie die zich inzet voor de wijnbouw en wiens goed bewaakte wijnbereidingsgeheimen van generatie op generatie worden doorgegeven. Pizzolato is duidelijk een wijnbedrijf waarvoor het maken van goede wijnen niet alleen goed genoeg. De toegevoegde waarde proef je niet in alleen in het glas. Ook in uw bedrijf laten ze direct iets extra's zien.


Website La Cantina Pizzolato

Bekijk Pizzolato

BIO Pizzolato Chianti Edoardo

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Chianti met karaktertrekjes als forza e robustezza! Serious stuff is dit.  Het vruchtvlees van de biologisch verbouwde Sangiovese  blijft in contact met de schil gedurende twee weken. Geen hout maar rijping in cement gedurende 12 maanden. In de neus herken je rood fruit zoals zwarte framboos en kers en eucalyptus. In de mond vallen de kers en pruim direct op, samen met wat geroosterde tonen.  Uiteindelijk harmonieus, en een fluweelzachte wijn met zachte tannines. De zuren geven hem die lekkere spanning en maakt hem voor eeuwig vrienden met de tomaat. Want de tomaat geeft deze chianti vleugels. Perfect om te combineren met ricotta cannelloni met saus van tomaat en basilicum, lasagne, pizza. Super voor bij de spaghetti met verse tomaat en rucola van Jamie Oliver weten wij uit eigen ervaring.

Korte omschrijving

Classic Chianti, geen hout maar opvoeding op rechttoe rechtaan cement. Dit voor heerlijk rood fruit, wat menthol en knetterende zuren. Hou je van Italiaans? Dan moet je dit hebben! Saluti!

Product specificaties

Artikelnummer C78144
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Toscane
Appellatie Chianti Colli Senesi
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 8057206980027
EAN fles 8057206980010