BIO Pinord +Natura Xarel.lo en Lies

Wit | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Diorama Chardonnay

Pinord

Pinord is één van de meest gerespecteerde bedrijven in de regio Penedès dankzij een traditie die meer dan 150 jaar teruggaat. Het wijnhuis is geen kleine speler en produceert tegenwoordig bijna drie miljoen flessen per jaar. De naam van hun wijngaarden inspireerde de familie Tetas om de naam van het bedrijf te creëren: "Pi del Nord" (Dennenboom van het noorden). Tegenwoordig zijn al hun wijngaarden volledig omgevormd tot gecertificeerde biologische landbouw. Ze liggen bij Vilafranca del Penedès. De grondsoorten variëren van klei, kalksteen tot zand en vereisen dat de wijnstokken op verschillende diepten worden geplant. Het mediterrane klimaat is mild in de winter en de zomer en de valleien in het zuiden profiteren van de weinige regenval. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Xarel.lo en Macabeo. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen. Daarom was Bodegas Pinord de pionier in de introductie van Cabernet Sauvignon en Merlot in de regio. En omdat de familie zo van pionieren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstreken zoals Montsant en Priorat.


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

BIO Pinord +Natura Xarel.lo en Lies

Wit | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Beetje verwarrend etiket. Natura? Vin Nature? Nee, dat niet maar wel biodynamisch gecertificeerde wijnbouw hier van de Xarel.Lo druif. Vaak in de Cava aangetroffen maar hier geheel zichzelf in een stille wijn. Keertje wat anders...

Groene hints in de kleur. Veel vers en lekker rijp steenfruit in de geur en smaak. Dit vermengt met noten en gedroogd fruit. Het is fris en licht, maar met voldoende structuur. De wijn heeft 2 maanden lang op zijn eigen lie gelegen met regelmatig doorroeren voor wat meer complexiteit. Kabeljauw met gestoofde tomaatjes. Maar ook niet verkeerd bij een rijstsalade.

Korte omschrijving

Biodynamische Xarel.lo. Fris, lichtvoetig. Geel steenfruit, Hazelnoot en gedroogd fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C35023
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Xarel.lo
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 8410631551000
EAN fles 8410631550003