BIO O Reserva Viognier

Wit | 0.75 L | 2023 | Chili | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Viognier

Wit | 0.75 L | 2023 | Chili | Doos 6 stuks

Over de wijn

De biologisch geteelde druiven voor de Organic Reserva Viognier zijn afkomstig van wijngaarden welke zich slechts 30 km van de Stille Oceaan bevinden, dus een verkoelende zeebries en oceaanmist helpen de lange hete zomerdagen te matigen en het rijpingsseizoen te verlengen, waardoor de druiven een grotere complexiteit van smaak kunnen ontwikkelen, terwijl de zuurgraad behouden blijft. Na de fermentatie rijpt de wijn 4 maanden in eikenhouten vaten om een romige textuur toe te voegen. Goudgeel van kleur met een fruitige neus met aroma's van abrikoos en lychees met subtiele honingachtige en bloemige noten en een zijdeachtige, goed afgeronde smaak die eindigt met een aanhoudende afdronk. Laag in zuren en komt daardoor nog romiger over.Door zijn zachte textuur, is deze Viognier ideaal om te serveren bij zacht wit vlees of een vispannetje onder bladerdeeg. Natuurlijk ook gewoon lekker op een mooie zomeravond. 

Korte omschrijving

Viognier van de beste geselecteerde biologische druiven. Lichte houtrijping zorgt voor romige en zachte structuur. Fijne neus met abrikoos, tropisch fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C36624
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Chili
Streek Central Valley
Appellatie Central Valley
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320496376
EAN fles 7804320496375