BIO O Reserva Pinot Noir

0.75 L | 2019 | Chili | Rood | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Birds of Paradise Chardonnay (0,375 liter)

Emiliana

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en richt zich op het produceren van kwaliteitswijnen uit eigen wijngaarden. Het uitgangspunt van Emiliana is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering.  

In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht: Emiliana Orgánico zoals de naam doet vermoeden maken zij de biologische wijnen. Alvaro Espinazo is hiervoor verantwoordelijk. Hij beschouwd als één van de beste wijnmakers van Zuid-Amerika. Daarnaast is hij wereldwijd toonaangevend op het gebied van biodynamische wijnbouw. De wijnen van Emiliana Orgánico worden dan ook volgens biodynamische wijze gemaakt!  De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. 


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Pinot Noir

0.75 L | 2019 | Chili | Rood | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een mooie doch betaalbare Pinot Noir uit chili. Met een koel klimaat en goed beheer van de wijngaard worden de gevaren van overrijping geweken

Korte omschrijving

In de neus rode bessen en leer. De smaak is verrassend slank en fris voor een Pinot Noir uit Chili. Serveer koel voor de beste drinkervaring.

Overige informatie

Viñedos Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.

Product specificaties

Artikelnummer C36554
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Biobío
Appellatie Biobío
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 14 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 37804320682106
EAN fles 7804320682105