BIO O Reserva Pinot Noir

0.75 L | 2021 | Chili | Rood | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Pinot Noir

0.75 L | 2021 | Chili | Rood | Doos 6 stuks

Over de wijn

Pinot Noir afkomstig uit het zuidelijkste wijngebied van Chili, genaamd Bio-Bio. Volledig gecertificeerd biologisch verbouwd . En dat is géen gemakkelijke klus met de gemiddeld 1.200 mm neerslag per jaar. Respect hier, want de wijn is werkelijk heerlijk.  Violet-rood van kleur, met een neus die aroma's van bessen, wat bloemig en met een likje vanille op het eind. Dit laatste door net een gedeelte van de wijn op nieuw Frans eikenhout te laten rijpen. In de mond is het een heerlijk fruitige wijn met een fluwelen textuur. Lange afdronk. De kalkoen bij de kerst is voor deze wijn ideaal. Kan ook prima als aperitief geserveerd worden.

Korte omschrijving

Biologisch uit Bio-Bio. Zeer smakelijke Pinot Noir. Lichtvoetig rood fruit met een likje vanille.

Product specificaties

Artikelnummer C36554
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Biobío
Appellatie Biobío
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 14 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 37804320682106
EAN fles 7804320682105