BIO O Reserva Gewürztraminer

Wit | 0.75 L | 2023 | Chili | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Gewürztraminer

Wit | 0.75 L | 2023 | Chili | Doos 6 stuks

Over de wijn

In Argentinië doen ze het met de aromatische Torrontès druif maar hier in Chili toch de “good old “ Gewürztraminer. Wijngaarden aangeplant in een sub vochtig Mediterraan klimaat maar wel met forse afkoeling in de nachten. Lichtgeel, schoon en transparant. De neus biedt de klassieke aroma's als jasmijn, nootmuskaat,  lychee en honingtonen. In de smaak rijpe appel, abrikoos en mandarijn. In de aanhef een tikkeltje off-dry door zijn 6,5 gram restsuiker en lage zuren. De smaakvolle, aanhoudende afdronk laten een zoet en fruitig gevoel achter op het gehemelte. Het is uitstekend te combineren met fruitsushi en vers fruitdesserts.  Toch bij het voorgerecht? Dan een goede grove paté erbij. Geen wijn voor bij de vis, that's for sure !

Korte omschrijving

Stevig geurende Gew├╝rztraminer, what else! Beetje off dry, klassieke aroma's: lychee, jasmijn, mandarijn. Flammkuchen, pat├ę, en fruitsushi.

Product specificaties

Artikelnummer C36631
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gewürztraminer
Land Chili
Streek Central Valley
Appellatie Central Valley
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 37804320617733
EAN fles 7804320617732