BIO O Reserva Chardonnay (0,375 liter)

Wit | Chili | 0.375 L | 2022 | Doos 24 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO O Reserva Chardonnay (0,375 liter)

Wit | Chili | 0.375 L | 2022 | Doos 24 stuks

Over de wijn

De O Chardonnay heeft de O van Organic pontificaal op het etiket staan, daar kun je niet omheen. En oh, oh, wat is die lekker! Een heldere lichtgele kleur, met verfrissende citrusaroma's van grapefruit en limoen die zich vermengen met subtiel tropisch fruit, vooral wat ananas komt hier naar voren, en een vleugje kruiden. In de mond is het een evenwichtige, frisse en fruitige wijn, met een fluweelzachte textuur en een aanhoudende, aangename afdronk. Ideaal om te serveren bij vis en schaaldieren. Heerlijk bij een stukje gebakken zalm met wat langzaam smeltende limoenboter.

Korte omschrijving

ChardOnnay. 100 % Organic. Grapefruit, mango, ananas. Heerlijk bij alles wat over de zeebodem kruipt.

Product specificaties

Artikelnummer C36637
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 17804320627141
EAN fles 7804320627144