BIO Nossa de Menade

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten.  Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden.  Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding.  “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Website Menade

Bekijk Menade

BIO Nossa de Menade

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Menade Nossa komt van een speciaal gelegen wijngaard met veel kalk in de bodem. Bijzonder is ook dat tijdens de wijnbereiding geen sulfiet aan de wijn wordt toegevoegd. Bovendien gebruikt Menade in de wijngaarden sowieso geen kopersulfaat of sulfiet. Ook de vergisting start met natuurlijke vergisting zonder toegevoegde gisten. Daardoor is het een 100% natuurlijke wijn zonder enige toevoegingen. Een Vin Nature dus! De Tempranillo is vermengd met een kleine portie witte variëteiten. Weinig onderdompelen en overpompen ook tijdens de vergisting dus hier zeker geen over-extractie en daardoor een mooie lichte structuur als resultaat. Kersenrode kleur en bloemige aroma's van viooltjes versmolten met levendige verse bessen, krenten, zwarte bessenblad, zoethoutwortel, zwarte peper, bergkruiden en natte stenen. Fris en licht in de mond, soepel en een aangename zuurgraad. Heerlijk om zo te drinken maar voegt zich ook uitstekend bij typisch Hollands biefstukje van de grill of een lekkere risotto met een Chorizo worstje erdoor. 

Korte omschrijving

Vin Nature van Tempranillo. Geen toegevoegd sulfiet. Beetje witte druiven er ook doorheen. Lichter, verdraagzamer, natuurlijker en misschien wel lekkerder. Fruitbommetje.

Product specificaties

Artikelnummer C76009
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Tempranillo
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8437008963600
EAN fles 8437008963617