BIO Menade Verdejo magnum

Wit | Spanje | 1.5 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten.  Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden.  Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding.  “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Website Menade

Bekijk Menade

BIO Menade Verdejo magnum

Wit | Spanje | 1.5 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lichtgele droge wijn met groene tonen

Korte omschrijving

Droge, bloemige wijn met een klein zuurtje.

Overige informatie

Dit familiebedrijf wordt gerund door de familie Sanz, bestaande uit de broers Marco en Ricardo en zusje Alejandra, zij produceren de eerste biologisch gecertificeerde Verdejo uit de Rueda D.O. Een droge witte wijn met citrusfruit en frisse zuren.

Product specificaties

Artikelnummer C35013
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdejo
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Rueda
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 1.5
Alcohol percentage 13
EAN doos 8437008963686
EAN fles 8437008963952