BIO Menade Sauvignon Blanc Dulce (0,5 liter)

Wit | 0.5 L | 2023 | Spanje | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten.  Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden.  Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding.  “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Website Menade

Bekijk Menade

BIO Menade Sauvignon Blanc Dulce (0,5 liter)

Wit | 0.5 L | 2023 | Spanje | Doos 12 stuks

Over de wijn

Dulce”, zoet dus en dat van de Sauvignon Blanc druif. Door het gebruik van deze druif blijft het allemaal vrolijk en ontspannen. Perfecte zoetzuur verhouding met frisheid en lekker veel groene fruit aroma's. Appel, kiwi, kruisbes met een vriendelijk zoetje. De fermentatie is gestopt door terugkoeling en filtratie.

Een heerlijke wijn voor een zomerse namiddag. Zomaar (met wat ijsblokjes....)  of als dessert bij fruitsalade met een groene appel sorbet. Handig ook in een 0,5 liter fles verpakt. Fles gaat daardoor toch altijd leeg.

Korte omschrijving

Dulce Menade is exotisch, feestelijk en vrolijk en daarom ideaal als aperitief of als dessertwijn. Friszoet en lekker sappig.

Overige informatie

Product specificaties

Artikelnummer C35015
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Spanje
Streek Castilla y León
Oogstjaar 2023
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.5
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 8437008963129
EAN fles 8437008963860