BIO Menade Nosso Verdejo N.S.A. magnum

Wit | Spanje | 1.5 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Menade

Menade

Bodegas Menade, gelegen nabij de oevers van de rivier de Duero in Rueda, werd in 2005 (her)opgericht en nieuw leven ingeblazen door de broers Sanz, de zesde generatie wijnbouwers en producenten.  Marco (wijnbouw), Richard (wijnmaken) en zuslief Alejandra (marketing en communicatie) zijn de drie pijlers van deze milieubewuste wijnmakerij gericht op biologische Verdejo. Met wijngaarden die zich op meer dan 700 meter boven zeeniveau bevinden, streven ze ernaar een evenwicht met de natuur te vinden.  Ze hebben koper en zwavel vervangen door biodynamische infusies en ze voeren allerlei testen uit om tekortkomingen in de bodem te identificeren. Planten worden geïntroduceerd voor extra stikstof en als natuurlijke compost te fungeren. De gebroeders Sanz zijn grote voorstanders door biologische bestrijding.  “We gaan de wereld niet redden, maar we zorgen er goed voor”, zegt Richard.

In de wijnkelder volgen ze een vergelijkbare filosofie. Inheemse gisten en natuurlijke vinificaties zijn de norm, met een breed scala aan vaten die worden gebruikt in het wijnbereidingsproces: gebruikte vaten van 500 liter, foudres en eiken vaten van 5.000 liter. Diam kurken, lakzegels en lichtere flessen hebben de voorkeur. Hun wijnen zijn van een hoge kwaliteit en laten allen een grote zuiverheid en verfijning zien.

Website Menade

Bekijk Menade

BIO Menade Nosso Verdejo N.S.A. magnum

Wit | Spanje | 1.5 L | 2022 | Doos 6 stuks

  • Proefschrift Wijn van het Jaar 2019

Over de wijn

Een oer-Verdejo, dit smaakt zoals het vroeger was. Althans dat zeggen de oude “locals” als je ze dit voorzet. In ieder geval is dit een Verdejo Nature. Biologisch verbouwde wijngaard op kalk-leem bodem. En zonder sulfiet bij de vinificatie. Wel de malolactische vergisting gehad en daardoor ook wat minder hoog in zijn zuren. Het is allemaal wat zachter en wat romig.

Intens bloemig van aroma, melkachtige tonen, natte aarde, mostachtig, tja eigenlijk gewoon druivensap. Afdronk ook weer bloemachtig, met wat honing en ook een wat biroche indrukken. We denken wel een goede combi met Kip a L’Orange.

Korte omschrijving

Bio Verdejo. Zonder toegevoegd sulfiet. Romige stijl, honing en broodgeuren naast het groene fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C35017
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Verdejo
Land Spanje
Streek Castilla y León
Appellatie Vino de la Tierra de Castilla y Leon
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 1.5
Alcohol percentage 13
EAN doos 8437008963679
EAN fles 8427834002024