BIO Margalh de Bassac rosé

Rose | 0.75 L | 2023 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Bassac

Domaine Bassac

Gelegen in Puisalicon, een klein middeleeuws dorp in het hart van de Languedoc, Zuid-Frankrijk, op gelijke afstand van de drie steden Beziers, Pézénas en Bédarieux, cultiveert Domaine Bassac het familielandgoed zoals het al generaties lang met dezelfde passie doet. De wijngaarden van Bassac beslaan zo'n 80 hectare en de gevarieerde en originele mix van wijnstokken houdt rekening met de specifieke aard van hun individuele terroirs. Om dit optimaal naar voren te laten komen heeft men ervoor gekozen,  sinds de jaren ‘80, om biologisch te werken. Zij waren destijds een van de allereersten om dit doen en hebben een grote ervaring hierin opgebouwd. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo (een Spaanse druif notabene), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.


Website Domaine Bassac

Bekijk Domaine Bassac

BIO Margalh de Bassac rosé

Rose | 0.75 L | 2023 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Alweer zo'n rosé uit het zuiden van Frankrijk ... nou niet echt.... Want in deze, uit de Languedoc afkomstige wijn, is o.a.. gemaakt van de Spaanse druif Tempranillo.  Daarnaast koppen de Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon het verder in. En bij Bassac werken ze al sinds de 80's biologisch. Ze begrepen toen al dat je door biologisch te werken een betere en eerlijke wijn krijgt. Dus hier alles lekker out of the box en gewoon zorgen voor goede wijn! Heldere roze kleur. Frisse neus van breekbaar klein rood fruit als rode bes, aardbei, en framboos. Frisse en zachte smaak met een mooie fruitige substantie. En Margalh? Dat is een lokale grassoort. Is ook op het etiket afgebeeld. Deze dorstlessende wijn wordt gedronken bij saladevoorgerechten. Ideaal bij een “paella” vinden ze bij Domaine Bassac. Komt vast door die Tempranillo.

Korte omschrijving

Heerlijk sappige biologische rosé. Al sinds de jaren '80. Krokant rood fruit, en genoeg body. Verrassing... Zit ook Spaanse Tempranillo in de blend. Gekkigheidje.

Product specificaties

Artikelnummer C35192
Kleur Rose
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Côtes de Thongue
Oogstjaar 2023
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Assemblage Cinsault, Syrah, Tempranillo en Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 13
EAN doos 3537670001701
EAN fles 3537670000704