BIO L'abrunet de Frisach negre

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO L'abrunet de Frisach negre

Frisach

Wie Celler Frisbach zegt, zegt eigenlijk de fanatieke broertjes Francesc en Joan Ferré. Zij produceren buitengewoon energieke natuurlijke wijnen van hun 20 hectare wijnstokken in Corbera d'Ebre, gelegen in de regio Terra Alta in Catalonië. Al meer dan 200 jaar verbouwt de familie Ferré druiven en olijven in dit gebied. Traditioneel verkochten hun ouders hun druiven direct na elke oogst tegen lage prijzen. Toen een grote koper op het laatste moment zijn aankoop annuleerde besloten de jonge broers Francesc en Joan in 2009 hun onafhankelijkheid te pakken en hun eigen wijnen te gaan maken.

Gedurende vele jaren heeft Catalonië een actieve scene van natuurlijke wijnmakers gehad, en Francesc Ferré bracht veel tijd door op natuurlijke wijnbeurzen met andere wijnmakers om zoveel mogelijk kennis op te doen. Reizen door Catalonië en door Frankrijk stelden hem in staat zijn visie op het maken van wijn te verbreden, en zijn stijl evolueerde snel naar minder extractie en minder interventie. En met succes, want Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen. Tegenwoordig zijn hun biologische en vaak natuurlijke wijnen vrolijk, oogverblindend en speels, terwijl ze zich nog steeds ontwikkelen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO L'abrunet de Frisach negre

Rood | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Field Blend van Cariñena en Garnacha. Field Blend? Ja, de druiven staan hier “in the mix” in de wijngaard aangeplant en worden biologisch verbouwd. Waarom? Ze helpen elkaar een beetje om goed te rijpen, krijgen betere resistentie tegen ziektes maar ook vooral om samen het terroir van Terra Alta te laten spreken.

Mooi kersenpaars van kleur, jeugdig glas! Aanvankelijk kruidig, bloemig, wat lactisch (bosbessenyoghurt?) en wat minerale tonen. In de mond is het fris, evenwichtig door een goede zuurgraad, lekker vers bosfruit. Het is één van die wijnen waar je niet moe van wordt maar juist meer energie van krijgt.

Korte omschrijving

Garnacha en CariƱena in field blend. Kersensap, lactisch, mineralig. Fris, energiek glas.

Product specificaties

Artikelnummer C35076
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 20 graden
Assemblage 60% Garnacha en 40% Cariñena
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437011788047
EAN fles 8437011788016