BIO L'abrunet de Frisach negre

Rood | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Frisach Vernatxa

Frisach

Broers Joan en Francesc Ferré droomden van kinds af aan al over een bestaan als wijnmaker. Hun vader, een rij-instructeur en moeder, een lerares, besloten een stukje van hun zekerheid op te geven en kochten een stuk land waarop hun zoons later wijn zouden kunnen verbouwen.

In het begin teelden de broers druiven aan de plaatselijke coöperatie, waarvan hun opa een van de oprichters was. Later werden de druiven - tegen een betere prijs - verkocht aan een private wijnmakerij. Toen op een dag dit bedrijf geen druiven meer wilde afnemen zaten Joan en Francesc niet bij de pakken neer, maar wisten ze op één of andere manier binnen een week een provisorische winery te bouwen waarmee ze hun druiven verwerkten tot wijn onder een eigen label, Celler Frisach.

Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO L'abrunet de Frisach negre

Rood | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Kersenrood van kleur met een licht paarse rand. De geur is spannend met in het begin wat kruidigheid en florale accenten, gevolgd door rijp fruit en een zekere mineraliteit. Allemaal elementen die ook in de smaak weer terugkomen. Het geheel is fris en breed, veel smaak maar goed in balans.

Korte omschrijving

Soepele rode wijn die nooit verveeld.

Overige informatie

Van oorsprong stond in deze regio de Garnacha en de CariƱena door elkaar geplant in de wijngaard. Tegenwoordig komen ze uit twee verschillende wijngaarden om zo het optimale plukmoment per variƫteit te kunnen bepalen.

Product specificaties

Artikelnummer C35076
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 20 graden
Assemblage 60% Garnacha en 40% Cariñena
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437011788047
EAN fles 8437011788016