BIO La Foradada de Frisach

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Frisach Vernatxa

Frisach

Broers Joan en Francesc Ferré droomden van kinds af aan al over een bestaan als wijnmaker. Hun vader, een rij-instructeur en moeder, een lerares, besloten een stukje van hun zekerheid op te geven en kochten een stuk land waarop hun zoons later wijn zouden kunnen verbouwen.

In het begin teelden de broers druiven aan de plaatselijke coöperatie, waarvan hun opa een van de oprichters was. Later werden de druiven - tegen een betere prijs - verkocht aan een private wijnmakerij. Toen op een dag dit bedrijf geen druiven meer wilde afnemen zaten Joan en Francesc niet bij de pakken neer, maar wisten ze op één of andere manier binnen een week een provisorische winery te bouwen waarmee ze hun druiven verwerkten tot wijn onder een eigen label, Celler Frisach.

Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO La Foradada de Frisach

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een wijn die nauwelijks te beschrijven valt omdat elke slok een nieuwe indrukken geeft. Vooral smaakindrukken die doen denken aan een warme zomer zoals amandelen, honing, rozemarijn, venkel en kamille. Een geweldige wijn die alles in zich heeft van de Garnacha blanca, Terra Alta en het leven op het platteland.

Korte omschrijving

Complexe witte natuurwijn.

Overige informatie

Het sap vergist in een paar dagen samen de schilletjes en verblijft vervolgens een jaar lang in contact met de lies zonder te roeren. Stabilisatie gebeurd door de koude wintertemperaturen, de wijn blijft ongefilterd en er worden geen sulfieten toegevoegd. Puur natuur!

Product specificaties

Artikelnummer C35079
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache Blanc
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12-14 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437011788085
EAN fles 8437011788122