BIO La Foradada de Frisach

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO La Foradada de Frisach

Frisach

Wie Celler Frisbach zegt, zegt eigenlijk de fanatieke broertjes Francesc en Joan Ferré. Zij produceren buitengewoon energieke natuurlijke wijnen van hun 20 hectare wijnstokken in Corbera d'Ebre, gelegen in de regio Terra Alta in Catalonië. Al meer dan 200 jaar verbouwt de familie Ferré druiven en olijven in dit gebied. Traditioneel verkochten hun ouders hun druiven direct na elke oogst tegen lage prijzen. Toen een grote koper op het laatste moment zijn aankoop annuleerde besloten de jonge broers Francesc en Joan in 2009 hun onafhankelijkheid te pakken en hun eigen wijnen te gaan maken.

Gedurende vele jaren heeft Catalonië een actieve scene van natuurlijke wijnmakers gehad, en Francesc Ferré bracht veel tijd door op natuurlijke wijnbeurzen met andere wijnmakers om zoveel mogelijk kennis op te doen. Reizen door Catalonië en door Frankrijk stelden hem in staat zijn visie op het maken van wijn te verbreden, en zijn stijl evolueerde snel naar minder extractie en minder interventie. En met succes, want Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen. Tegenwoordig zijn hun biologische en vaak natuurlijke wijnen vrolijk, oogverblindend en speels, terwijl ze zich nog steeds ontwikkelen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO La Foradada de Frisach

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

La Foradada is de tweede hoogste top van het nabijgelegen Montsià-gebergte en één van de meest charismatische plaatsen. Het is dan de juiste naam voor deze wijn met zoveel uitstraling. La Foradada is een Vin Nature van Garnaxta Blanco, met schilweking en zonder toegevoegd sulfiet. Het ruikt naar groene amandelen, naar rozemarijnhoning, naar wilde venkel, ja zelfs een veld vers geoogst graan. Het vult alles. Het ruikt naar zonnebloemen, gedroogde kamille, naar mos, peer en citroen-munt. Hars en amandelbloesem. Het ruikt naar leven en oorsprong. Het ruikt naar de natuur! Puur natuur. Drinkt het, beleef het en smelt samen. Fantastisch bij geroosterde groenten.

Korte omschrijving

Vin Nature van Garnatxa Blanca. Mysterieus, complex. Belevings wijn. Hij pakt je in of je rent hard weg.

Product specificaties

Artikelnummer C35079
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache Blanc
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12-14 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437011788085
EAN fles 8437011788122