BIO Frisach Vernatxa

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Frisach Vernatxa

Frisach

Wie Celler Frisbach zegt, zegt eigenlijk de fanatieke broertjes Francesc en Joan Ferré. Zij produceren buitengewoon energieke natuurlijke wijnen van hun 20 hectare wijnstokken in Corbera d'Ebre, gelegen in de regio Terra Alta in Catalonië. Al meer dan 200 jaar verbouwt de familie Ferré druiven en olijven in dit gebied. Traditioneel verkochten hun ouders hun druiven direct na elke oogst tegen lage prijzen. Toen een grote koper op het laatste moment zijn aankoop annuleerde besloten de jonge broers Francesc en Joan in 2009 hun onafhankelijkheid te pakken en hun eigen wijnen te gaan maken.

Gedurende vele jaren heeft Catalonië een actieve scene van natuurlijke wijnmakers gehad, en Francesc Ferré bracht veel tijd door op natuurlijke wijnbeurzen met andere wijnmakers om zoveel mogelijk kennis op te doen. Reizen door Catalonië en door Frankrijk stelden hem in staat zijn visie op het maken van wijn te verbreden, en zijn stijl evolueerde snel naar minder extractie en minder interventie. En met succes, want Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen. Tegenwoordig zijn hun biologische en vaak natuurlijke wijnen vrolijk, oogverblindend en speels, terwijl ze zich nog steeds ontwikkelen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO Frisach Vernatxa

Wit | Spanje | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Vernatxa is gemaakt van 100% witte Grenache. Biologisch verbouwd op het karakteristieke "panal" kalkterroir. De planten hebben diepe wortels. De fermentatie die plaats vindt met de schillen samen en dan gedurende 6 maanden in eikenhouten vaten van 500 liter rijpt.  Géén sulfiet, géén filtering, géén klaring en stabilisatie. Grenache in zijn aller- puurste vorm.

De Frisach Vernatxa heeft een echte persoonlijkheid. De neus is medium-intens, met een goede integratie van de rijping op hout. Er zijn tonen van rijp wit fruit, banaan, venkel en kweepeer. In de mond is het fris en gestructureerd met een goede zuurgraad. Geroosterde venkel met hazelnootjes en sinaasappelrasp. Kalfslever misschien? 

Korte omschrijving

Alles Bio, alles Vin Nature. Wit fruit, venkel, kweepeer. Wijn met personality.

Product specificaties

Artikelnummer C35077
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache Blanc
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Garnacha blanco
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437011788054
EAN fles 8437011788108