BIO Frisach Vernatxa

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Frisach Vernatxa

Frisach

Broers Joan en Francesc Ferré droomden van kinds af aan al over een bestaan als wijnmaker. Hun vader, een rij-instructeur en moeder, een lerares, besloten een stukje van hun zekerheid op te geven en kochten een stuk land waarop hun zoons later wijn zouden kunnen verbouwen.

In het begin teelden de broers druiven aan de plaatselijke coöperatie, waarvan hun opa een van de oprichters was. Later werden de druiven - tegen een betere prijs - verkocht aan een private wijnmakerij. Toen op een dag dit bedrijf geen druiven meer wilde afnemen zaten Joan en Francesc niet bij de pakken neer, maar wisten ze op één of andere manier binnen een week een provisorische winery te bouwen waarmee ze hun druiven verwerkten tot wijn onder een eigen label, Celler Frisach.

Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO Frisach Vernatxa

Wit | Spanje | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De kleur is goudgeel. De geur is complex met wit fruit, banaan en venkel en een lichte toets van het eikenhout. Het mondgevoel is “creamy”  en in de smaak zijn het de frisse zuren en de fijne structuur die het een complete wijn maken. De afdronk is lang waarin het minerale karakter goed naar voren komt.

Korte omschrijving

Een klassiek gemaakte witte wijn van Garnacha Blanca.

Overige informatie

Deze wijn is gemaakt op een voor de streek traditionele wijze waarbij de schilletjes gedurende het hele fermentatieproces aanwezig blijven. Na de vergisting verbleef de wijn 6 maanden in vaten van 500 liter om zich te ontwikkelen. Deze wijn is ongefilterd en niet gestabiliseerd om de puurheid van de Garnacha Blanca maximaal te behouden.

Product specificaties

Artikelnummer C35077
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grenache Blanc
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Garnacha blanco
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8437011788054
EAN fles 8437011788108