BIO Frisach Sang de Corb

Rood | Spanje | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Frisach Vernatxa

Frisach

Broers Joan en Francesc Ferré droomden van kinds af aan al over een bestaan als wijnmaker. Hun vader, een rij-instructeur en moeder, een lerares, besloten een stukje van hun zekerheid op te geven en kochten een stuk land waarop hun zoons later wijn zouden kunnen verbouwen.

In het begin teelden de broers druiven aan de plaatselijke coöperatie, waarvan hun opa een van de oprichters was. Later werden de druiven - tegen een betere prijs - verkocht aan een private wijnmakerij. Toen op een dag dit bedrijf geen druiven meer wilde afnemen zaten Joan en Francesc niet bij de pakken neer, maar wisten ze op één of andere manier binnen een week een provisorische winery te bouwen waarmee ze hun druiven verwerkten tot wijn onder een eigen label, Celler Frisach.

Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO Frisach Sang de Corb

Rood | Spanje | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Kersenrood van kleur. In de geur rood fruit en een lichte kruidigheid. De smaak wordt bepaald door het rode fruit met op de achtergrond de invloed van het verblijf op eikenhout. De structuur is zijdezacht en de lengte is het bewijs van de hoge kwaliteit druiven.

Korte omschrijving

Elegante rode wijn met een fijne structuur.

Overige informatie

Deze wijn is gemaakt van Garnache Fina, Garnacha Peluda en Carignan die door elkaar staan in een wijngaard van 65 jaar oud. Ze worden tegelijk geoogst en gevinifieerd (field blend). Na vergisting verblijft de wijn een jaar in vaten van 300 liter om zich verder te ontwikkelen.

Product specificaties

Artikelnummer C35078
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Garnache en Carignan
Alcohol percentage 14
EAN doos 8437011788207
EAN fles 8437011788092