BIO Frisach Sang de Corb

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO L'abrunet de Frisach negre

Frisach

Wie Celler Frisbach zegt, zegt eigenlijk de fanatieke broertjes Francesc en Joan Ferré. Zij produceren buitengewoon energieke natuurlijke wijnen van hun 20 hectare wijnstokken in Corbera d'Ebre, gelegen in de regio Terra Alta in Catalonië. Al meer dan 200 jaar verbouwt de familie Ferré druiven en olijven in dit gebied. Traditioneel verkochten hun ouders hun druiven direct na elke oogst tegen lage prijzen. Toen een grote koper op het laatste moment zijn aankoop annuleerde besloten de jonge broers Francesc en Joan in 2009 hun onafhankelijkheid te pakken en hun eigen wijnen te gaan maken.

Gedurende vele jaren heeft Catalonië een actieve scene van natuurlijke wijnmakers gehad, en Francesc Ferré bracht veel tijd door op natuurlijke wijnbeurzen met andere wijnmakers om zoveel mogelijk kennis op te doen. Reizen door Catalonië en door Frankrijk stelden hem in staat zijn visie op het maken van wijn te verbreden, en zijn stijl evolueerde snel naar minder extractie en minder interventie. En met succes, want Celler Frisach is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat jaarlijks zo'n 50.000 flessen wijn produceert, van hoofdzakelijk autochtone druivenrassen. Tegenwoordig zijn hun biologische en vaak natuurlijke wijnen vrolijk, oogverblindend en speels, terwijl ze zich nog steeds ontwikkelen.

Website Celler Frisach

Bekijk Frisach

BIO Frisach Sang de Corb

Rood | Spanje | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Sang the Corb.... Het bloed van de Corbera d’Ebre wijngaard. De plek waar 60 jaar oude Garnacha en de Cariñena wijnstokken samen geplant staan en biologisch verbouwd worden. Een echte fieldblend dus. Maar ook een wijn die de wijnmakers kracht en energie geeft om door te gaan met hun eerlijke werk.

Ondertussen is de wijn ook vol goede energie.  Een heerlijke intensiteit met delicate tonen van rood fruit, hints van viooltjes, kruiden en lichte eikenhouten rijping merkbaar. Eigenlijk is het een heel elegante wijn met veel frisheid. Soepel en doordrinker voor wie nog meer in zijn kracht wil en kan staan. Lekker bij een bordje charcuterie. Mag ook best bij een kalfstong.

Korte omschrijving

Géén pleegzuster bloedwijn, maar juist fris fruitig. Rood fruit, viooltjes. Licht gekoeld nog beter in zijn energie.

Product specificaties

Artikelnummer C35078
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Terra Alta
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Garnache en Carignan
Alcohol percentage 14
EAN doos 8437011788207
EAN fles 8437011788092