BIO Domaine Bassac Le Manpot rouge

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Bassac

Domaine Bassac

Gelegen in Puisalicon, een klein middeleeuws dorp in het hart van de Languedoc, Zuid-Frankrijk, op gelijke afstand van de drie steden Beziers, Pézénas en Bédarieux, cultiveert Domaine Bassac het familielandgoed zoals het al generaties lang met dezelfde passie doet. De wijngaarden van Bassac beslaan zo'n 80 hectare en de gevarieerde en originele mix van wijnstokken houdt rekening met de specifieke aard van hun individuele terroirs. Om dit optimaal naar voren te laten komen heeft men ervoor gekozen,  sinds de jaren ‘80, om biologisch te werken. Zij waren destijds een van de allereersten om dit doen en hebben een grote ervaring hierin opgebouwd. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo (een Spaanse druif notabene), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.


Website Domaine Bassac

Bekijk Domaine Bassac

BIO Domaine Bassac Le Manpot rouge

Rood | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Robuuste wijn van Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah. Bordeaux druiven en Rhône druif. Vloeken in de kerk in Frankrijk. Kan niet, mag niet!  Nou hier wel met een pracht van een wijn als resultaat. Laat ze maar schuiven daar bij Domaine de Bassac.

Een intens donkere kleur, gestoofd fruit met wat zoethout en katjesdrop. In de smaak is het ook goed heftig. Rijk, robuust, stevig, donker fruit en fijne tannines op het eind. 12 maanden op hout gerijpt. Heerlijk Glas voor bij runderstoofschotels of Beef Wellington. Serious business is dit.

Korte omschrijving

Diep donker, zwart bijna overrijp fruit , zoethout. Weldadig rijk en overrompelend.

Product specificaties

Artikelnummer C35167
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Côtes de Thongue
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Franc 35%, Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 25%, Syrah 15%
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3537671000918
EAN fles 3537670000919