BIO Domaine Bassac Le Manpot blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Bassac

Domaine Bassac

Gelegen in Puisalicon, een klein middeleeuws dorp in het hart van de Languedoc, Zuid-Frankrijk, op gelijke afstand van de drie steden Beziers, Pézénas en Bédarieux, cultiveert Domaine Bassac het familielandgoed zoals het al generaties lang met dezelfde passie doet. De wijngaarden van Bassac beslaan zo'n 80 hectare en de gevarieerde en originele mix van wijnstokken houdt rekening met de specifieke aard van hun individuele terroirs. Om dit optimaal naar voren te laten komen heeft men ervoor gekozen,  sinds de jaren ‘80, om biologisch te werken. Zij waren destijds een van de allereersten om dit doen en hebben een grote ervaring hierin opgebouwd. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo (een Spaanse druif notabene), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.


Website Domaine Bassac

Bekijk Domaine Bassac

BIO Domaine Bassac Le Manpot blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier geen blend maar een cépage wijn van 100% Chardonnay. En 100% bio uiteraard, zoals we van Domaine de Bassac gewend zijn. De wijn heeft ook nog 6 maanden op zijn gist op Frans eikenhout gelegen. Daarmee hebben we hier een klassieke lekkere dikke vette Chardonnay zoals zovelen het lekker vinden.

Helder goudgeel van kleur. Geroosterde hazelnootjes, beetje toast, tikje vanille en “Werther's Echt” snoepwerk in de neus. Daarbij speelt het gele fruit er door heen. Lekker glas. Wel een eetwijn! Heerlijk bij gebakken tong of kip in een dragon- roomsaus. Paar jaar laten liggen kan.

Korte omschrijving

Romige Chardonnay uit de Languedoc. Geel fruit, toast, boterbabbelaar.

Product specificaties

Artikelnummer C35102
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Côtes de Thongue
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 6 tot 8 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3537671000925
EAN fles 3537670000926