BIO Domaine Bassac Cuvée XVII

Wit | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine Bassac

Domaine Bassac

Gelegen in Puisalicon, een klein middeleeuws dorp in het hart van de Languedoc, Zuid-Frankrijk, op gelijke afstand van de drie steden Beziers, Pézénas en Bédarieux, cultiveert Domaine Bassac het familielandgoed zoals het al generaties lang met dezelfde passie doet. De wijngaarden van Bassac beslaan zo'n 80 hectare en de gevarieerde en originele mix van wijnstokken houdt rekening met de specifieke aard van hun individuele terroirs. Om dit optimaal naar voren te laten komen heeft men ervoor gekozen,  sinds de jaren ‘80, om biologisch te werken. Zij waren destijds een van de allereersten om dit doen en hebben een grote ervaring hierin opgebouwd. De wijngaarden liggen op verschillende bodemtypes en daardoor worden er veel verschillende druivensoorten verbouwd. De witte wijnen worden gemaakt van Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay; de rode wijnen worden gemaakt van typisch Zuid-Franse druivensoorten zoals Carignan, Grenache en Cinsault, maar ook van Tempranillo (een Spaanse druif notabene), Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot.


Website Domaine Bassac

Bekijk Domaine Bassac

BIO Domaine Bassac Cuvée XVII

Wit | 0.75 L | 2018 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

De geur valt op door rijpe fruittonen, iets bloemigs en verfrissend. Mooie rijke smaak met veel body, fijne kruidigheid en iets scherps in de lange afdronk.

 

Korte omschrijving

Volle en fruitige witte wijn uit de Côte du Thongue.

Overige informatie

De beste stokken Vermentino en Sauvignon Blanc van Bassac staan op kleibodems op 200 meter hoogte. De druiven worden rijp geplukt en krijgen een fermentatie op RVS tanks. Hierna volgt een rijping van 6 maanden op Frans eiken.

Product specificaties

Artikelnummer C35105
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Vermentino
Land Frankrijk
Streek Côtes du Thongue
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kunstofkurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Vermentino en Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 13
EAN doos 35376710000169