BIO-DEM Meinklang Weißer Mulatschak

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Meinklang, een biodynamisch boerenbedrijf aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee, Demeter gecertificeerd. Wijngaarden worden gezien als wijntuinen “wine garten” en opgezet als biotoop met wilde kruiden en nuttige dieren.

Meinklang, een biodynamisch boerenbedrijf waarbij de grond, de mest en het maken van hooi net zoveel aandacht krijgt als de verzorging van de dieren en wijngaarden en wijn. Een klein familiebedrijf van 40ha wat is uitgegroeid naar een zelfvoorzienend boerenbedrijf voor 4 grote gezinnen à 2.000ha. De Meinklang wijngaarden zijn te vinden aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee in het oosten van Oostenrijk dicht bij de Hongaarse grens. Lange zomerdagen zorgen voor de beste fysiologische rijpheid, terwijl koele avonden de druiven 'rust' de tijd geven. Wijngaarden die dicht geplant staan rondom de meren hebben een hoge luchtvochtigheid in combinatie met warme lucht, de ideale omstandigheden voor Oostenrijk. De meest nobele vorm van landbouw wordt hier bedreven die de vruchtbaarheid bewaard en hierdoor zelfvoorzienend is op elk niveau. Het werk op de boerderij is verdeeld over de drie zoons, die alle drie heel graag op Meinklang wilden blijven wonen en werken. Werner, speelt al sinds hij een klein jongetje is liever met de wijnpers dan in de speeltuin. Hannes, met een fascinatie voor tractoren. Lukas, die altijd al naar planten en dieren toe werd getrokken. Ondanks de groei die deze unieke wijnproducent heeft doorgemaakt blijven ze nog steeds wat ze altijd al waren in deze regio: een veelzijdig, onafhankelijk en zelfvoorzienend gemengd boerenbedrijf wat gerund wordt op gevoel en instinct.


Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Weißer Mulatschak

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dit is heel erg speels zomers-wit; met wat rijper steenfruit, verse kruiden en iets nootachtig. Na de fruitigheid is het de ‘bite’ en kruidigheid die in de smaak opvalt. Goed verteerbaar en spannend op een jeugdige manier.

Korte omschrijving

Origineel, frisse witte wijn.

Product specificaties

Artikelnummer C34060
Kleur Wit
Type Stil
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2020
Afsluiting Other
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 5o% Welschriesling, 25% Pinot Gris, 25% Traminer
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 9120012746060
EAN fles 9120012746053