BIO-DEM Meinklang Roter Mulatschak

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Roter Mulatschak

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Mulatschak....gek woord... het is het dansje wat de koeien doen als ze weer de wei ingaan. Blijheid, vrijheid!  Nou, de wijn laat je ook dansen! Een rode, zeer licht mousserende wijn, bijna een elektrische tinteling en onder een eenvoudige maar zeer doelmatig kroonkurk. Plop, Psst, en open is ie!

Knalpaars met een kersen -en bramensap samen met een vleugje zuring en wat buxusgroen in zijn aroma. Stop hem even een half uur in koelkast. Laat de fenomenale, ongeremde, energie van deze kleine biodynamische wijn je betoveren. En stort jezelf in het feestgedruis. Gaat bij zoveel gerechten: Pasta arrabiata, gerookt makreel, slowcooked lamsnek.

Korte omschrijving

“Electrifying”, onstuimig, mousserende roodfruitexplosie. Even koelen en per direct in de feeststemming.

Product specificaties

Artikelnummer C34059
Kleur Rood
Type Stil
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2022
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12-14 graden
Assemblage 50% Sankt Laurent en 50% Zweigelt
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 9120012746084
EAN fles 9120012746077