BIO-DEM Meinklang Roter Mulatschak

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Meinklang, een biodynamisch boerenbedrijf aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee, Demeter gecertificeerd. Wijngaarden worden gezien als wijntuinen “wine garten” en opgezet als biotoop met wilde kruiden en nuttige dieren.

Meinklang, een biodynamisch boerenbedrijf waarbij de grond, de mest en het maken van hooi net zoveel aandacht krijgt als de verzorging van de dieren en wijngaarden en wijn. Een klein familiebedrijf van 40ha wat is uitgegroeid naar een zelfvoorzienend boerenbedrijf voor 4 grote gezinnen à 2.000ha. De Meinklang wijngaarden zijn te vinden aan de oostelijke kant van de Neusiedlersee in het oosten van Oostenrijk dicht bij de Hongaarse grens. Lange zomerdagen zorgen voor de beste fysiologische rijpheid, terwijl koele avonden de druiven 'rust' de tijd geven. Wijngaarden die dicht geplant staan rondom de meren hebben een hoge luchtvochtigheid in combinatie met warme lucht, de ideale omstandigheden voor Oostenrijk. De meest nobele vorm van landbouw wordt hier bedreven die de vruchtbaarheid bewaard en hierdoor zelfvoorzienend is op elk niveau. Het werk op de boerderij is verdeeld over de drie zoons, die alle drie heel graag op Meinklang wilden blijven wonen en werken. Werner, speelt al sinds hij een klein jongetje is liever met de wijnpers dan in de speeltuin. Hannes, met een fascinatie voor tractoren. Lukas, die altijd al naar planten en dieren toe werd getrokken. Ondanks de groei die deze unieke wijnproducent heeft doorgemaakt blijven ze nog steeds wat ze altijd al waren in deze regio: een veelzijdig, onafhankelijk en zelfvoorzienend gemengd boerenbedrijf wat gerund wordt op gevoel en instinct.


Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Roter Mulatschak

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dit is heel erg speels zomers-rood, met tonen van bessen, rood fruit en wat kruidigheid. In de aanzet lekker diezelfde fruitige tonen, gevolgd door wat kruidigheid en heel sappig in de afdronk. Verteerbaar en aangenaam. Licht gekoeld serveren.

Korte omschrijving

Origineel, fris rode wijn.

Product specificaties

Artikelnummer C34059
Kleur Rood
Type Stil
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2018
Afsluiting Other
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12-14 graden
Assemblage 50% Sankt Laurent en 50% Zweigelt
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 9120012746084
EAN fles 9120012746077