BIO-DEM Meinklang Graupert Zweigelt N.S.A.

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Meinklang

Meinklang

Burgenland is een wijnbouwgebied dat zich als geen ander op het hoogste niveau ontwikkelt. Van elk oogstjaar worden hier  prachtige wijnen gemaakt. Wijnmakerij Meinklang, eigendom van de familie Michlits, heeft hier een bepalende invloed op en is met een wijngaardoppervlakte van 55 hectare de grootste biologische wijnmakerij van Oostenrijk.

Meinklang ligt aan de oostkant van het Neusiedlermeer, direct aan de Hongaarse grens. Waar staat de naam Meinklang voor?  Mein drukt de persoonlijke touch uit van de jonge wijnmaker Werner Michlits. Daarbij staat Klang voor harmonie met de natuur. De wijnen zijn van gecontroleerde biodynamische teelt en tonen een onvervalste expressie van het lokale terroir. Hier ook vrijheid in de wijngaard voor de planten: Geen of beperkte snoei en men laat ze in alle vrijheid groeien. Een bovengemiddeld aantal druiven rijpt met zeer kleine druiven en de oogst is uiteindelijk toch kleiner dan normaal. Ergo: concentratie dus! Daarbij als onderdeel van het bedrijf bevolken ook meer dan 300 Angus-runderen de Meinklang-weiden. Dus qua bemesting zal het wel goed komen!

Eerlijk, karaktervol, onafhankelijk en harmonieus. Demeter gecertificeerd.  Het bedrijf is recent volledig gerenoveerd en beschikt over een state-of-the-art kelder. De meest aangeplante wijnstokken zijn de Zweigelt- en Blaufränkisch variëteiten.

Website Weingut Meinklang

Bekijk Meinklang

BIO-DEM Meinklang Graupert Zweigelt N.S.A.

Rood | Oostenrijk | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

'Graupert' (wilde jongen) is het resultaat van de in het wild gekweekte, ongesnoeide  Zweigelt wijnstokken van het biodynamisch landgoed Meinklang. Ondanks dat ze meer trossen produceren dan gesnoeide wijnstokken, reguleren de wijnstokken hun opbrengst zelf door kleinere bessen te maken met intensere smaken. Dit vertaalt zich in een diepe, rijk getextureerde wijn.

Een wilde mix van rijp rood fruit, kersen, pruimen en moerbeien vermengt zich met kruidige tonen van zwarte peper, piment en kruidnagel. De smaak is sappig met strak fruit en frisse zuren. Veel extractie en een handje pittige tannines. Eten erbij dus... gegrilde varkenskarbonaadjes met een witte bonensalade “will do the trick”.

Korte omschrijving

Wild Thing. Diepe stevige textuur, tannines. Rijp fruit met specerijen. Eetwijn per definitie.

Product specificaties

Artikelnummer C34055
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Zweigelt
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9120012743984
EAN fles 9120012743977