BIO-DEM Les Duos de Beaubois blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Les Duos de Beaubois blanc

Château Beaubois

Château Beaubois bestaat alweer een paar jaartjes. In 1920 opgericht en nu alweer de 4e generatie aan het hoofd. Broer en zus François en Fanny Boyer hebben het hier goed voor elkaar. Ze zijn een echte Rhône benchmark. Alweer sinds 2009 biologisch werkend én gecertificeerd. Hun locatie aan de rand van de Camarque met altijd een lekker koel windje uit zee.  Hun wijnen zijn dan ook altijd wat frisser dan die van collega's uit de Côtes du Rhône appellatie  waar ze nog net bij horen. Deze prachtige regio, met uitzicht op de vijver van Scamandre in de Petite Camargue, ligt in de Natura 2000-zone. Het terroir bestaat uit opgerolde kiezelstenen die tijdens het Kwartair zijn losgemaakt van de Haut Brianconnais in de Alpen. De Rhône en de Durance hebben deze kiezelstenen naar de eerste ontsluitingen van de zee getransporteerd. Daarbij heeft de Mistral vanuit het binnenland ook nog eens een positieve invloed op het terroir. Daardoor nauwelijks ook meeldauw of andere vervelende dingen in de wijngaard. Als je hun wijnen drinkt wil je gewoon naar de Camarque met zijn prachtige wilde landschappen.


Website Chateau Beaubois

Bekijk Château Beaubois

BIO-DEM Les Duos de Beaubois blanc

Wit | 0.75 L | 2022 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Met het uitzicht op de Camargue met altijd een frisse zeebries in de middag maakt men deze heerlijke combi van Viognier en Rolle.

Echt een heerlijk fris glas met vooral wat limoen en roze grapefruit in de neus, lekker wat perzik en abrikoos in mond, mooie zuurtjes, tikkeltje ziltige mineraliteit. Dorstlessend!  Kan prima bij een sardientje en gambaspiesjes van de grill, wel even besprenkelen met citroensap voor het bruggetje.

Korte omschrijving

Sappig witte zeebries in het glas. Citrus en dorstlessend.

Product specificaties

Artikelnummer C34110
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Viognier en Rolle
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 3428820060221
EAN fles 3428820000227