BIO-DEM Gustavshof Zero S (N.S.A.)

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Gustavshof Zero S (N.S.A.)

Gustavshof

Het Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek familiebedrijf van de familie Roll met 18 hectare wijngaarden. Sinds 2012 werken ze biologisch dynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt. Velen ook nog eens alcoholvrij en zeer lage gehaltes van allergenen als sulfiet en histamine.

Pinot gris en Riesling hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen hun passie en zeldzame regionale variëteiten weer juist hun roeping. Echter innovatief zijn ze ook bij Gustavshof. Zo creëerden ze zes jaar geleden de Holunder Secco, van verse vlierbloesem en wijn. Een uniek product met sinds kort ook een alcoholvrije variant.

De familie Roll van Gustavshof werkt biologisch-dynamisch in de wijnmakerij en wijngaarden volgens de richtlijnen van Demeter. Het biodynamische werk met zijn holistische benadering en zijn impulsen helpt hen om de hoge wijnkwaliteit te bereiken en maakt de gemaakte wijnen complexer, duurzamer en levendiger.

Zij verdelen hun assortiment wijnen in “Gutsweine”, “Signature” wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Zelfs de landgoedwijnen voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard waarvoor men regelmatig onderscheidingen ontvangt. De “Signature”wijnen van Gustavshof dragen de speciale kenmerken van het terroir van hun beste locaties, de klimaatverandering van elk oogstjaar en natuurlijk de activiteiten in de wijnkelder. Hun “Nature” wijnen zijn een nieuwe wijncategorie die zich richt op compromisloze natuurlijkheid. In ieder geval is hier voor elk wat wils!

 biodynamisch gecertificeerd.  


Website Gustavshof

Bekijk Gustavshof

BIO-DEM Gustavshof Zero S (N.S.A.)

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zou jij verwachten dat migraine, benauwdheid, jeuk, een verstopte neus en slapeloosheid ook van wijn zou kunnen komen? Nee? Toch is het zo (!!) en dat is vanwege een histamine intolerantie.De Gustavshof Zero S is een rode wijn die hiervoor de oplossing is: histaminevrij gemaakt namelijk! En Biodynamisch verbouwde druiven, zonder toegevoegd sulfiet en hé, nog errug lekker ook!

De geur doet denken aan rijpe wilde bessen en morellen. Hij is romig, elegant en lekker soepel. De Gustavshof Zero S is veelzijdig inzetbaar en past perfect bij gevogelte en een Italiaanse pasta.

Korte omschrijving

Biodynamisch, geen toegevoegd sulfiet, histamine vrij, én errug lekker. Elegant en soepel.

Product specificaties

Artikelnummer C36177
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Dornfelder
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Dornfelder, Regent
Alcohol percentage 12
EAN doos 4260065969605
EAN fles 4260065960602