BIO-DEM Gustavshof Purist Cabernet Sauvignon

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Gustavshof Purist Cabernet Sauvignon

Gustavshof

Het Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek familiebedrijf van de familie Roll met 18 hectare wijngaarden. Sinds 2012 werken ze biologisch dynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt. Velen ook nog eens alcoholvrij en zeer lage gehaltes van allergenen als sulfiet en histamine.

Pinot gris en Riesling hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen hun passie en zeldzame regionale variëteiten weer juist hun roeping. Echter innovatief zijn ze ook bij Gustavshof. Zo creëerden ze zes jaar geleden de Holunder Secco, van verse vlierbloesem en wijn. Een uniek product met sinds kort ook een alcoholvrije variant.

De familie Roll van Gustavshof werkt biologisch-dynamisch in de wijnmakerij en wijngaarden volgens de richtlijnen van Demeter. Het biodynamische werk met zijn holistische benadering en zijn impulsen helpt hen om de hoge wijnkwaliteit te bereiken en maakt de gemaakte wijnen complexer, duurzamer en levendiger.

Zij verdelen hun assortiment wijnen in “Gutsweine”, “Signature” wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Zelfs de landgoedwijnen voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard waarvoor men regelmatig onderscheidingen ontvangt. De “Signature”wijnen van Gustavshof dragen de speciale kenmerken van het terroir van hun beste locaties, de klimaatverandering van elk oogstjaar en natuurlijk de activiteiten in de wijnkelder. Hun “Nature” wijnen zijn een nieuwe wijncategorie die zich richt op compromisloze natuurlijkheid. In ieder geval is hier voor elk wat wils!

 biodynamisch gecertificeerd.  


Website Gustavshof

Bekijk Gustavshof

BIO-DEM Gustavshof Purist Cabernet Sauvignon

Rood | Duitsland | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Purist is een natuurlijke rode wijn gemaakt van zorgvuldig bio-dynamisch verbouwde Cabernet Cortis-druiven van de beste kwaliteit. Cabernet Cortis? Jazeker! Een nieuw blauw druivenras dat onder de z.g.n. PIWI’s (Pilswiederstandsfähig) valt. Schimmeltolerant waarmee de biologische wijnbouw eenvoudiger wordt. Deze druivensoort is een kruising met de Cabernet Sauvignon als een van de ouders en is geschikt voor Noordelijke wijnbouw. En uiteraard hier zonder toegevoegd sulfiet gemaakt.

Intens in de neus en heeft inderdaad pure aroma's van kersen, zwarte peper, zoethout, donkere chocolade en tabak. Het is complex in de mond, strak met veel smaak van kersen compôte en tot slot een fijne mineraliteit. Het past goed bij pittige, gegrilde rund- of kalfsvleesgerechten of bijvoorbeeld bij een Chili sin of con Carne.

Korte omschrijving

PIWI druif Cabernet Cortis. Zonder toegevoegd sulfiet. Kersen, zwarte peper, zoethout, donkere chocolade en tabak. Zeer smakelijk en serieus complex. Zum probieren!

Product specificaties

Artikelnummer C36188
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 4260065969773
EAN fles 4260065960770