BIO-DEM Gustavshof Grauburgunder/Johanniter

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Gustavshof Zero S weiss

Gustavshof

Het Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het is een klassiek familiebedrijf van de familie Roll met 18 hectare wijngaarden. Sinds 2012 werken ze biologisch dynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt. Velen ook nog eens alcoholvrij en zeer lage gehaltes van allergenen als sulfiet en histamine.

Pinot gris en Riesling hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen hun passie en zeldzame regionale variëteiten weer juist hun roeping. Echter innovatief zijn ze ook bij Gustavshof. Zo creëerden ze zes jaar geleden de Holunder Secco, van verse vlierbloesem en wijn. Een uniek product met sinds kort ook een alcoholvrije variant.

De familie Roll van Gustavshof werkt biologisch-dynamisch in de wijnmakerij en wijngaarden volgens de richtlijnen van Demeter. Het biodynamische werk met zijn holistische benadering en zijn impulsen helpt hen om de hoge wijnkwaliteit te bereiken en maakt de gemaakte wijnen complexer, duurzamer en levendiger.

Zij verdelen hun assortiment wijnen in “Gutsweine”, “Signature” wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Zelfs de landgoedwijnen voldoen aan een hoge kwaliteitsstandaard waarvoor men regelmatig onderscheidingen ontvangt. De “Signature”wijnen van Gustavshof dragen de speciale kenmerken van het terroir van hun beste locaties, de klimaatverandering van elk oogstjaar en natuurlijk de activiteiten in de wijnkelder. Hun “Nature” wijnen zijn een nieuwe wijncategorie die zich richt op compromisloze natuurlijkheid. In ieder geval is hier voor elk wat wils!

 biodynamisch gecertificeerd.  


Website Gustavshof

Bekijk Gustavshof

BIO-DEM Gustavshof Grauburgunder/Johanniter

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Pinot Gris/Grauburgunder kennen we, maar de Johanniter? De Johanniter druif heeft niet alleen het uiterlijk van Riesling, haar smaak en geur komt hier ook mee overeen.  Door zijn hoge aanplant van de biodynamische wijngaard op de Kloppberg (de hoogste berg in Rheinhessen) zijn de druiven laat gerijpt en geoogst en geven veel aroma's af. In de neus wat banaan, peer en honing. Ook duidelijk de Johanniter met wat limoen en groene appel. En een beetje chilipeper, hé dat is spannend! Heerlijk bij gegrilde asperges met groene kruidendressing maar helemaal tot zijn recht bij St. Jakobsmosselen met een limoen/chili beurre blanc.

Korte omschrijving

Minder bekende Johanniter in de blend, verrassend. Rijpe én frisse tonen. Aspergewijn bij uitstek.

Product specificaties

Artikelnummer C36190
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Gris
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Appellatie Rheinhessen
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12 tot 14 graden
Assemblage Pinot Gris en Johanniter
Alcohol percentage 12
EAN doos