BIO-DEM Guerila Cabernet Franc

Rood | 0.75 L | 2018 | Slovenië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Guerila Cabernet Franc

Guerila Biodynamic Wines

Guerila wines voert geen vuile oorlog... Integendeel! Dit jonge bedrijf wordt geleid door Zmagoslav Petrič en is een product van zijn ideeën, dromen, ambities en koppigheid. Hier in de Vipava Vallei in Slovenië zorgt hij juist dat de wijngaarden helemaal schoon blijven. Ze werken volledig gecertificeerd biodynamisch. Hun strijd bestaat uit het uitsluitend toevoegen van microflora en versterken daarmee al de levende organismen in de wijngaard. Hier géén “the usual suspects” voor wat betreft de gebruikte druivenrassen maar alleen inheemse en lokale rassen als de Zelen, Pinela, Malvasia en Rebula. Dit levert zuivere en eigengereide wijnen op. Voor authentieke wijnen die echt in de wijngaard worden geboren moet je hier bij Guerila wines zijn. Hun wijnen zijn speciaal bedacht voor diegenen met een jonge en open geest. Die vernieuwingen aangaan en de gebaande paden durven te verlaten.  Maak kennis met het geheel eigen karakter van Guerila wines. Ga er vol en met open vizier in en proef samen de overwinning. Hij zal heerlijk smaken.

Website Guerila Wines

Bekijk Guerila Biodynamic Wines

BIO-DEM Guerila Cabernet Franc

Rood | 0.75 L | 2018 | Slovenië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Met een naam als Guerila wines lijkt het wel een wilde wijnmaker, maar ondertussen houden ze zich daar in Slovenië strikt aan de biodynamische wijnregels. De Cabernet Franc is dan ook precies op het juiste moment en volgens de maankalender van Maria Thun, geplukt. Ook heeft de wijn een minimale dosage aan sulfiet meegekregen.

Een mooi resultaat: Intens granaatrode kleur. We hebben hier duidelijk te maken met de Cabernet Franc. Veel grafiet en nat kreupelhout in de neus. Ondersteund door zwarte bes en rode pruim. Een rijke, volle body met een uitzonderlijk lange afdronk en aangenaam veel fraîcheur. Geen hout.  Heerlijk bij wat vederwild of een hazenrug.

 

Korte omschrijving

Rechttoe-rechtaan Cabernet Franc. Cassis, potloodslijpsel. Klassiek. Mooi bij stevige wildsmaak.

Product specificaties

Artikelnummer C81013
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Franc
Land Slovenië
Streek Vipavska Dolina
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 3830038579653
EAN fles 3830038579820