BIO-DEM Eymann Flora und Fauna rosé

Rose | Duitsland | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Eymann

Eymann

De wijnmakerij is gevestigd in Gönnheim, een klein wijndorp in de Mittelhaardt, het centrum van de wijnstreek Pfalz, in het zuidwesten van Duitsland. Het wijndomein Eymann werd opgericht in 1984, vanaf het begin biologisch. Uiteraard toen niet trendy zoals het nu is, destijds was het niets meer dan rebels hippyisme. 3e Generatie Vincent Eymann runt het wijnhuis nu alweer een paar jaar, nu biodynamisch beheerd en als resultaat: Demeter-gecertificeerd. Hij is een rustige jongen, maar met een heel duidelijk idee van hoe zijn wijnen moeten zijn. Namelijk vitaal en onafhankelijk, kalm en deels intellectueel van stijl, nooit luid en fruitig, altijd eerder kruidig, gistachtig en met een zekere signatuur. De bodems van zijn 17 ha wijngaarden bestaan uit rivierafzettingen (voornamelijk grind en zand), bedekt met een toplaag van 1-2 meter löss. Kenmerkend voor löss is het hoge gehalte aan kalk, mineralen en silex, wat de basis is van de minerale structuur en het volle karakter van de wijnen Weingut Eymann uit Gönnheim. 


Website Weingut Eymann

Bekijk Eymann

BIO-DEM Eymann Flora und Fauna rosé

Rose | Duitsland | 0.75 L | 2023 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Als wijnbouwer is Eymann dagelijks bezig met flora en fauna en zien het als zijn taak om een gezonde leefomgeving te behouden voor toekomstige generaties. Biologische teelt, handmatige productie en duurzaam beheer vormen de basis voor dit gezamenlijke project. Als je naar het design van de fles kijkt, zal bijna iedereen zeggen: Dat ziet er goed uit! Wees eerlijk tenslotte,  want het oog drinkt toch ook mee. Al proevend komen tot een soortgelijke positieve eindconclusie: In de neus verbaast een tikje vuursteenaroma aanvankelijk voor een rosé. Een klein beetje goed gedoseerd hout vermoedden wij. Gemaakt van de Portugieser, St Laurent en een beetje Spätburgunder. Nauwelijks zoetigheid, duidelijk wat framboos, maar zeker geen fruit drop bomb. Sappig en met een behoorlijke, frisse zuurgraad. Super dorstlessend, ideaal voor warme zomerdagen. Ondertussen liggen de gambaatjes op de grill en wordt de rauwe ham vers van het mes al geserveerd. De vogeltjes fluiten en er zoemt een bij.... Geluk kan zo eenvoudig zijn.

Korte omschrijving

Biologische handmatige teelt, een prachtig etiket en verrassende lekkere rosé uit de Pfalz die doet wat die moet doen. Heerlijk, smakelijk, verfrissend. Verfijnd en dorstlessend.

Product specificaties

Artikelnummer C36122
Kleur Rose
Type Stil
Land Duitsland
Streek Gönnheimer Sonnenberg
Appellatie Pfalz
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Spätburgunder, Merlot en St. Laurent
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 4021798724196
EAN fles 4021798704198