BIO-DEM Chateau Beaubois Expression blanc (0,375 liter)

Wit | Frankrijk | 0.375 L | 2021 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO-DEM Chateau Beaubois Expression blanc (0,375 liter)

Château Beaubois

Château Beaubois bestaat alweer een paar jaartjes. In 1920 opgericht en nu alweer de 4e generatie aan het hoofd. Broer en zus François en Fanny Boyer hebben het hier goed voor elkaar. Ze zijn een echte Rhône benchmark. Alweer sinds 2009 biologisch werkend én gecertificeerd. Hun locatie aan de rand van de Camarque met altijd een lekker koel windje uit zee.  Hun wijnen zijn dan ook altijd wat frisser dan die van collega's uit de Côtes du Rhône appellatie  waar ze nog net bij horen. Deze prachtige regio, met uitzicht op de vijver van Scamandre in de Petite Camargue, ligt in de Natura 2000-zone. Het terroir bestaat uit opgerolde kiezelstenen die tijdens het Kwartair zijn losgemaakt van de Haut Brianconnais in de Alpen. De Rhône en de Durance hebben deze kiezelstenen naar de eerste ontsluitingen van de zee getransporteerd. Daarbij heeft de Mistral vanuit het binnenland ook nog eens een positieve invloed op het terroir. Daardoor nauwelijks ook meeldauw of andere vervelende dingen in de wijngaard. Als je hun wijnen drinkt wil je gewoon naar de Camarque met zijn prachtige wilde landschappen.


Website Chateau Beaubois

Bekijk Château Beaubois

BIO-DEM Chateau Beaubois Expression blanc (0,375 liter)

Wit | Frankrijk | 0.375 L | 2021 | Doos 12 stuks

Over de wijn

Biologische blend van Mediterrane afkomst. Viognier, Grenache Blanc, Roussanne en Vermentino. Kortom the usual suspects. Maar “never change a winning team” want wat is dit wéér lekker!

Direct die citrus in de neus, welhaast als gezouten Marokkaanse citroen. Ook daarbij Ras el Hanout specerijen en een gebrand hazelnootje. Complex dus met meerdere laagjes in de smaak! Tegelijkertijd ook een hoge doordrinkbaarheid. In de afdronk concentratie, ziltigheid en weer dat citroentje. Een multi inzetbaarheid hebben we hier: Geitenkaasje met kruidenkorstje, Bouillabaisse en bij mosselen met een beetje kerrie erbij.

Korte omschrijving

Mediterraan wit, citrus, ziltig en specerijen. Complex. Blijft spannend.

Product specificaties

Artikelnummer C34173
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Frankrijk
Streek Gard
Appellatie Costieres de Nimes
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Viognier, Vermentino, Roussanne, Grenache
Alcohol percentage 13
EAN doos 3428820123735
EAN fles 3428820003730