BIO Carl Ehrhard Pinot Sekt brut

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Carl Ehrhard Old School Riesling Trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

BIO Carl Ehrhard Pinot Sekt brut

Wit | Duitsland | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Carl Ehrhardt presteert het hier gewoon om een mousserende Pinot Noir-wijn van absolute topklasse te maken. Deze "Blanc de Noirs" komt van zijn afzonderlijke wijngaarden Bischofsberg en Kirchenpfad bij Rudesheim in de Rheingau. De basiswijn werd extreem vroeg geoogst om de speelsheid en verfrissende zuurgraad van de Pinot te behouden en het alchoholgehalte te beperken. Een fijne mousserende Sekt met de lichtfruitige aroma's van de Pinot Noir. Deze mousserende wijn maakt de tongen los bij het aperitief. Door zijn droge en uitgesproken stijl, is de wijn hiervoor dan ook prima geschikt. Daarnaast is de kwaliteit zo hoog dat hij ook gastronomisch kan worden ingezet. Zet de oesters en kaviaar maar klaar! Sashimi kan ook. Blinis met zalm en mierikswortel-crème fraîche.   

 

Korte omschrijving

Blanc de noir sekt. Wit van Pinot noir dus.. Topklasse Mousserend uit de Rheingau. Gastronomisch en bij veel gerechten inzetbaar. Tovert een lach op je gezicht!

Product specificaties

Artikelnummer 22806
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 70% Pinot Noir en 30% Pinot Gris
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4031285000429
EAN fles 4031285000412