BIO Birds of Paradise Chardonnay

Wit | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Birds of Paradise Chardonnay

Wit | Chili | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Met deze Birds of Paradise Chardonnay van Viñedos Emiliana van hun wijngaard in Casablanca Valley waan je jezelf inderdaad in het hof van Eden. Licht goudgeel van kleur. De fruitige neus kenmerkt zich door een spectrum van tropisch fruit zoals ananas, honingmeloen, hazelnoot en een beetje vanille. De wijn heeft gedeeltelijk op nieuw eikenhouten vaten gerijpt en heeft geen malolactische vergisting ondergaan. Door dit laatste heeft de wijn levendige zuren die leiden tot een sappige en evenwichtige afdronk. Eenmaal aan tafel geschonken is de wijn zeer passend bij gegrilde zeebaarsspiesjes, Sint Jakobschelpen of een krabgratin.

Korte omschrijving

Bourgondische Chardonnay uit Chili. Licht tropische fruit, hazelnootje, vanille. Geen malo gehad dus lekker veel sappige zuren.

Product specificaties

Artikelnummer C36642
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320681116
EAN fles 7804320681115