BIO Birds of Paradise Cabernet Sauvignon/Malbec (0,375 liter)

Rood | Chili | 0.375 L | 2019 | Doos 24 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Birds of Paradise Cabernet Sauvignon/Malbec (0,375 liter)

Rood | Chili | 0.375 L | 2019 | Doos 24 stuks

Over de wijn

In de neus stuivende tonen van cassis, diksap rode peper en paprika. In de smaak de fijne zuren van Malbec en structuur van een Cabernet, gecombineerd met intense fruitigheid en knapperige spices.

Spijs & moment

Heerlijk bij de barbecue.

Korte omschrijving

Intens glas wijn van een spannende blend.

Product specificaties

Artikelnummer C36648
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Chili
Streek Rapel Valley
Appellatie Rapel Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon, Malbec
Alcohol percentage 14
EAN doos 17804320750047
EAN fles 7804320750040