BIO Avondale Samsara

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2010 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Avondale

Avondale

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco-systemen.

Bij Avondale wordt duurzame en natuurlijke wijnbouw uitgevoerd in overeenstemming met de gedachte Terra Est Vita - 'Soil is Life'.Voor het land en het bedrijf om te kunnen gedijen, elk aspect van het levende systeem ook moet gedijen. In alle acties die ondernomen worden, houdt men vast aan het sleutelprincipe van het leven - om voortdurend omstandigheden te creëren die bevorderlijk zijn voor meer leven.

Zakelijke partners en klanten worden opgenomen in de kijk op het wijngaardecosysteem en het wijnbereidingsproces. Er is een steeds groter netwerk dat, net als Avondale, zorgt voor zowel duurzaamheid als kwaliteit. Avondale inspireert door biologisch gemaakte wijnen van topkwaliteit te produceren, zodat uiteindelijke consumenten een buitengewone ervaring geboden wordt die is goedgekeurd door Moeder Natuur.

Bekijk Avondale

BIO Avondale Samsara

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2010 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De geur is complex met elementen van rode bes, witte peper en een lichte houttoets. De smaak is geconcentreerd door de lage opbrengst per hectare met een opvallend fruitig karakter. Naast indrukken van pruimen en kersen ook een fijne kruidigheid van kaneel en kruidnagel. Het meest opvallend is de geweldige balans en de enorme lengte.

Moment en spijs

Een bijzondere wijn vraagt om een mooi gerecht, denk hierbij aan een stuk rood vlees (entrecôte, ossenhaas), wild (hertenbiefstuk), gevogelte (eend, kwartel) of harde, gerijpte kazen.

Korte omschrijving

Karaktervolle Syrah van hoog niveau.

Overige informatie

Samsara betekent zoveel als de eeuwig doorgaande lijn van leven “the cycle of life”

Product specificaties

Artikelnummer C36758
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Oogstjaar 2010
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009640360865
EAN fles 6009640360868