BIO Avondale Qvevri Grenache/Syrah/Mourvedre

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Avondale

Avondale

Avondale is één van de oudste wijnhuizen in Paarl. Wijnmaker Jonathan Grieve maakt wijnen met behulp van de natuurlijke eco-systemen.

Bij Avondale wordt duurzame en natuurlijke wijnbouw uitgevoerd in overeenstemming met de gedachte Terra Est Vita - 'Soil is Life'.Voor het land en het bedrijf om te kunnen gedijen, elk aspect van het levende systeem ook moet gedijen. In alle acties die ondernomen worden, houdt men vast aan het sleutelprincipe van het leven - om voortdurend omstandigheden te creëren die bevorderlijk zijn voor meer leven.

Zakelijke partners en klanten worden opgenomen in de kijk op het wijngaardecosysteem en het wijnbereidingsproces. Er is een steeds groter netwerk dat, net als Avondale, zorgt voor zowel duurzaamheid als kwaliteit. Avondale inspireert door biologisch gemaakte wijnen van topkwaliteit te produceren, zodat uiteindelijke consumenten een buitengewone ervaring geboden wordt die is goedgekeurd door Moeder Natuur.

Bekijk Avondale

BIO Avondale Qvevri Grenache/Syrah/Mourvedre

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een bijzondere wijn gemaakt volgens de Qvervri methode. In de geur een overvloed aan rood fruit zoals framboos en aardbei en wat kruidigheid. De smaak is sappig en uitdagend waarin ook weer het fruit naar voren komt, de mooie zuurgraad maakt de wijn bijzonder fris en doordrinkbaar. De fijne balans tussen fruit, mineraliteit en licht aardse tonen geven de wijn een complexiteit waardoor elke slok weer een nieuwe ervaring oplevert.

Moment en spijs

Prima aperitief. Lekker bij eend, tonijn, licht geroosterd vlees, beef carpaccio, carpaccio salade.

Korte omschrijving

Originele rode wijn waarin het fruit domineert ondersteund door fraaie minerale en aardse tonen.

Overige informatie

De Qvervri methode van wijn maken stamt uit het Georgische rijk. De vergisting van het sap en/of de hele trossen vindt op natuurlijke wijze plaats in aardewerk kruiken die ingegraven zijn. De wijn verblijft vervolgens enkele maanden tot een jaar in deze kruiken en ontwikkelt hierdoor een geheel eigen karakter. In Georgiƫ zijn kruiken gevonden die dateren van 6.000 v. C! Zonder enige twijfel is dit dus een van de oudste manieren van wijn maken.

Product specificaties

Artikelnummer C36756
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Assemblage Grenache, Syrah, Mourvèdre
Alcohol percentage 13
EAN doos 16009640360957
EAN fles 6009640360998