BIO Avondale la Luna

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Avondale

Avondale

Avondale landgoed in Paarl is een landgoed als geen ander, hun aandacht voor detail in de wijngaard is ongeëvenaard. Hun ethos, Terra Est Vita, wat 'bodem is leven' betekent, vat hun aanpak en nauwgezet wijngaardbeheer perfect samen. Het zorgt voor de premium kwaliteit van Avondale's unieke, natuurlijk gemaakte, langzame wijnen. De kracht van hun goed onderhouden wijnstokken leidt tot uitstekende druiven die barsten van de frisse smaken die klassieke wijnen voortbrengen vol leven en karakter. Volledig biologisch en biodynamisch, produceren ze onder leiding van Jonathan Grieve een reeks wijnen die zowel individueel als collectief alle verwachtingen overtreffen. Van Armilla, hun wereldwijd bekroonde mousserende wijn, tot La Luna, hun Bordeaux blend. Voor iedereen die op zoek is naar biodynamische wijnen met een uitzonderlijke balans, complexiteit en elegantie, mag Avondale niet over het hoofd worden gezien.

Bekijk Avondale

BIO Avondale la Luna

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Avondale komt hier met een biologische en klassieke Bordeaux blend met een fluweelzachte soepelheid. La Luna is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot. Licht gefilterd na veroudering in eikenhouten vaten. Als de kleur al niet de kwaliteit verraadt, dan doet de neus dat zeker. Diep, hedonistisch en heerlijk. Cassis, viooltjes, toast, bosbessen, donkere chocolade, tabak, zoete vanille en pruimenjam. Lichtvoetig en toch vol en rijk. Dit is inderdaad erg indrukwekkend. Zachte tannines. Complex en fantastisch goed gemaakt. Nu drinken of tien jaar in de kelder bewaren voor wat meer rijpe tonen. Toch naar de bio-slager en daar een Côte de Boeuf op de kop tikken. Op de “Green Egg”, kruidenboter erop, klaar!

Korte omschrijving

Triple B, Biodynamische Bordeaux Blend. Diep geluk in het glas, cassis, toast, ceder, chocolade -”the full works”. Intens en gastronomisch.

Product specificaties

Artikelnummer C36759
Kleur Rood
Type Stil
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage 48% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot, 11% Cabernet Franc, 4% Malbec en 4% Petit Verdot
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 16009640360841
EAN fles 6009640360844