BIO Aubert & Mathieu La Vière Mushaboom

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Aubert & Mathieu Boogie Woogie Grenache

Aubert & Mathieu

Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert had was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks hun succesvolle start in het bedrijfsleven kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. In september 2018 vonden zij elkaar hierin en besloten een wijnhandelaarsavontuur aan te gaan. Eerst stelden zij voor zichzelf een aantal uitgangspunten op waaraan hun wijnen zouden moeten voldoen. Kernwoorden hierbij waren frisheid, balans en complexiteit. Daarna gingen zij op zoek naar een aantal wijnboeren waarin zij het vertrouwen hadden dat ze wijnen konden maken die aan hun uitgangspunten zouden voldoen.

Vanaf dat moment konden zij aan de gang als negociant-elevateurs en was Aubert & Mathieu geboren. Omdat ze een heel heldere visie hebben over de wijnen die zij op de markt willen brengen en veel aandacht besteden aan de verpakking vielen zij al heel snel op. Het creatieve stel kreeg zo o.a. de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits. Maar ook de wijnen zelf vielen op. Zo behaalde hun Corbiëres “Marie-Antoinette” een score van 18/20 in het tijdschrift Terre de Vins en dichter bij huis werd hun Kate Sauvignon Blanc geselecteerd door KLM voor het businessclass arrangement. Hier dus niks van Tradition en Passion. Aubert & Mathieu slaan nieuwe wegen in om de moderne jonge wijnconsument op maat te bedienen.

Website: Aubert & Mathieu

Bekijk Aubert & Mathieu

BIO Aubert & Mathieu La Vière Mushaboom

Frankrijk | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

“Mushaboom”... een zeer vreemde naam voor een, ook wel zeer onorthodox drankje.... in ieder geval mogen we het (juridisch gezien) geen wijn noemen. Maar wat is het dan wel?  Het is een Vière! Vin et bière dus! Dit is een ‘hybride’  van wijn en bier. Een subtiele mix van biologische Carignan druiven, rechtstreeks uit de beste hooggelegen wijngaarden in de Languedoc, en gerst- en tarwemout, samen als bier en wijnmost gedurende 3 weken vergist. De resulterende 'Vière' heeft een laag alcoholgehalte van 7,2% . De textuur in de mond is vergelijkbaar met die van een volmondig bier, gevolgd door de frisheid van het fruit van de wijn. Mushaboom is eigenzinnig en onconventioneel. Halverwege tussen wijn en bier ademt deze limited edition een wind van moderniteit die verrassend is. Duidelijk gepositioneerd in de nichemarkt voor natuurlijke wijn en natuurlijke mousserende wijn als bijvoorbeeld pet-nat. De perfecte match: een vriendentafel, een eeuwigdurend aperitief en de Mushaboom.

Korte omschrijving

Vière...Vin et bière. Naturellement....eigenzinnig, anders, onconventioneel en gewoon erg lekker. Het mondgevoel van bier gaat fijn samen met het fruit van rode wijn. Dorstlessend in ieder geval.

Product specificaties

Artikelnummer C13302
Land Frankrijk
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Other
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 8
EAN doos