Aubert & Mathieu Minervois la Livinière

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Aubert & Mathieu Boogie Woogie Grenache

Aubert & Mathieu

Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert had was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks hun succesvolle start in het bedrijfsleven kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. In september 2018 vonden zij elkaar hierin en besloten een wijnhandelaarsavontuur aan te gaan. Eerst stelden zij voor zichzelf een aantal uitgangspunten op waaraan hun wijnen zouden moeten voldoen. Kernwoorden hierbij waren frisheid, balans en complexiteit. Daarna gingen zij op zoek naar een aantal wijnboeren waarin zij het vertrouwen hadden dat ze wijnen konden maken die aan hun uitgangspunten zouden voldoen.

Vanaf dat moment konden zij aan de gang als negociant-elevateurs en was Aubert & Mathieu geboren. Omdat ze een heel heldere visie hebben over de wijnen die zij op de markt willen brengen en veel aandacht besteden aan de verpakking vielen zij al heel snel op. Het creatieve stel kreeg zo o.a. de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits. Maar ook de wijnen zelf vielen op. Zo behaalde hun Corbiëres “Marie-Antoinette” een score van 18/20 in het tijdschrift Terre de Vins en dichter bij huis werd hun Kate Sauvignon Blanc geselecteerd door KLM voor het businessclass arrangement. Hier dus niks van Tradition en Passion. Aubert & Mathieu slaan nieuwe wegen in om de moderne jonge wijnconsument op maat te bedienen.

Website: Aubert & Mathieu

Bekijk Aubert & Mathieu

Aubert & Mathieu Minervois la Livinière

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De appellation Minervois-La Livinière  is een cru-dorp waar enkele van de grootste rode wijnen van de Languedoc worden geproduceerd van Carignan, Grenache, Mourvèdre en Syrah. Deze van de “angry young men” Aubert & Matthieu is helemaal gemaakt naar de wensen van de hedendaagse wijnliefhebber: Modern, verteerbaar en elegant en ook biologisch. In de neus domineren jamachtig rood fruit, chocolade en zoete kruiden. Groots, pittige structuur en heel veel smaak.  Anijs, inktzwart fruit en menthol, vuursteen. Geurige lavendel en hoge tonen van kruiden en bloemen. Toch wel een wijn om bij te eten. Lokaal met een stevige cassoulet . Ach, boerenkool met een goede rookworst van uw topslager, dat is toch ook lokaal?

Korte omschrijving

Resoluut moderne wijn. Zeer verteerbare stevigheid. Jamachtig rood fruit, kruiden, menthol lavendel. Stampotje en rookworst erbij?

Overige informatie

James Suckling - 92 punten (2020)
Decanter World Wine Awards - 97 punten (2019)

Product specificaties

Artikelnummer C13299
Kleur Rood
Type Stil
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Minervois La Livinière
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Grenache, Carignan en Mourvèdre
Alcohol percentage 15
EAN doos 37700128600047
EAN fles 3770012860004