Aubert & Mathieu Hautes Pistes Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Aubert & Mathieu Hautes Pistes Syrah

Aubert & Mathieu

Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert had was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks hun succesvolle start in het bedrijfsleven kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. In september 2018 vonden zij elkaar hierin en besloten een wijnhandelaarsavontuur aan te gaan. Eerst stelden zij voor zichzelf een aantal uitgangspunten op waaraan hun wijnen zouden moeten voldoen. Kernwoorden hierbij waren frisheid, balans en complexiteit. Daarna gingen zij op zoek naar een aantal wijnboeren waarin zij het vertrouwen hadden dat ze wijnen konden maken die aan hun uitgangspunten zouden voldoen.

Vanaf dat moment konden zij aan de gang als negociant-elevateurs en was Aubert & Mathieu geboren. Omdat ze een heel heldere visie hebben over de wijnen die zij op de markt willen brengen en veel aandacht besteden aan de verpakking vielen zij al heel snel op. Het creatieve stel kreeg zo o.a. de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits. Maar ook de wijnen zelf vielen op. Zo behaalde hun Corbiëres “Marie-Antoinette” een score van 18/20 in het tijdschrift Terre de Vins en dichter bij huis werd hun Kate Sauvignon Blanc geselecteerd door KLM voor het businessclass arrangement. Hier dus niks van Tradition en Passion. Aubert & Mathieu slaan nieuwe wegen in om de moderne jonge wijnconsument op maat te bedienen.

Website: Aubert & Mathieu

Bekijk Aubert & Mathieu

Aubert & Mathieu Hautes Pistes Syrah

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het zijn beste maatjes die Matthieu en Aubert. Samen maken ze heerlijke en verrassende wijnen. Niet moeilijk doen, maar recht voor zijn raap. En gewoon lekker maken. Zo ook deze smeuïge Syrah. Lekker fris en fruitig gehouden door de gebruikte maceration carbonique methode. Daarna 6 maanden op gebruikt eiken. Dit ruikt en smaakt naar panna cotta met bosbessen. Vleugje oregano, tijm en tapenade komen langs. Weelderig rijp, en tannines van velours. Een verrassende Syrah om zomaar van te genieten. De perfecte match: Côte de Bœuf, Tataki van Wagyu, Daube d’Agneau de Provence.

Korte omschrijving

Smeuïge Syrah uit de buurt van Limoux. Hoge wijngaarden en maceration carbonique zorgen voor veel bosbes, garrigue en olijf. Hier zorgen de Hautes Pistes voor een haute qualité.

Product specificaties

Artikelnummer C13306
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d'Oc
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3770012860592
EAN fles 3770012860585