The Witches Berry Chardonnay d'Arenberg

Wit | 0.75 L | 2019 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

d’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder hun eigen verhaal hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd. d’Arenberg heeft in 2018 z’n nieuwe state of art winery geopend in de vorm van een kubus met daarin een museum, restaurant en uiteraard het meest belangrijke, een winery waar Chester Osborne de meest bijzondere wijnen kan produceren. 

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

The Witches Berry Chardonnay d'Arenberg

Wit | 0.75 L | 2019 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dit is een zeer levendige, evenwichtige wijn die jeugdig het fijnst te drinken iszal drinken. Perziken en mooi geel fruit, limoen en groene appel zijn duidelijk herkenbaar in de frisheid die men verwacht van een Chardonnay. Het ingetogen gebruik van
eiken laat steenvruchten en nootachtig hinten achter in de mond daarnaast geholpen door exotische en krachtige stijl van de kleine porties van de Viognier en Marsanne die zijn gemengd in deze wijn. Een medium bodied wit, met mooie zuren en verfrissende droge smaak die heerlijk combineert met zeevruchten of wit vlees schotel.

Korte omschrijving

Heerlijke licht houtgerijpte Chardonnay met zacht geel fruit.

Overige informatie

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

Product specificaties

Artikelnummer C88131
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chardonnay 93%, Viognier en Marsanne
Alcohol percentage 14
EAN doos 29311832097003
EAN fles 9311832097009