The Tea Leaf white Piekenierskloof

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine de Vedilhan Viognier

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen sourced uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders, een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bestormen de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

The Tea Leaf white Piekenierskloof

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze wijn wordt in de geur gekenmerkt door steenfruit en een indruk van graniet. De smaak is sterk fruit georiënteerd met een plezierige sappigheid en een lange afdronk. De houtopvoeding zorgt vervolgens voor een mooie structuur en balans.

Moment & spijs

Een fijne wijn als aperitief en aan tafel goed te combineren met lichte visgerechten, coquilles, risotto en sushi.

Korte omschrijving

Smaakvolle witte wijn

Overige informatie

De naam van deze wijn vindt zijn oorsprong in het feit dat in de oude wijngaarden ook de inheemse, beschermde rooibos plant groeit.

Product specificaties

Artikelnummer C89535
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Western Cape
Appellatie Piekenierskloof
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Chenin Blanc, Palomino en Grenache Blanc
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009900252435
EAN fles 6009900252438