Tensión La Ribera Chardonnay/Semillón

Wit | Argentinië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Tensión La Ribera Malbec/Petit Verdot

Zuccardi

Van origine Italiaans maar inmiddels al een aantal generaties verder bestiert José Alberto Zuccardi dit familiebedrijf, naast biologische wijnen ook conventionele wijnen. Credo van de familie is kwaliteit!

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment.


Website Familia Zuccardi

Bekijk Zuccardi

Tensión La Ribera Chardonnay/Semillón

Wit | Argentinië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Heldere kleur met groenachtige nuances. Fruitige aroma's zoals appel en perziken die in perfecte harmonie zijn met verse kruiden en minerale nuances. De smaak is complex en goed in balans. Opvallend is vooral de verfrissende finale door de fijne zuren.

Korte omschrijving

Karaktervolle witte wijn uit Argentinië.

Overige informatie

Tensión la Ribera is een project van topproducent Zuccardi. Gebruikmakend van de verschillende terroirs langs de ribera (rivier) de Tunuyán, vanaf de bron op 1.400 meter boven zeeniveau in het Andesgebergte, tot aan de riviermonding in het oosten van Mendoza, in de wijk Santa Rosa.

James Suckling – 90 punten (2020)

Product specificaties

Artikelnummer C89416
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Argentinië
Streek Mendoza
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage 70% Chardonnay en 30% Semillón
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 17791728234562
EAN fles 7791728234565