Revenant red

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

Paul Boutinot is de drijvende kracht en inspirator op Waterkloof Estate in Somerset West. Wijnbouw in vele facetten, duurzaam, biologisch en biodynamisch.

Waterkloof Estate, In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein word volledig Biodynamisch gewerkt.


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

Revenant red

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een stoere blend van Cabernet Sauvignon en Cinsault. De wijn is dieprood van kleur en heeft aroma's van bramen, zwarte bes, ceder en gegrilde paprika. De aanzet is bastensvol fruit en zacht, met soepele tannines en voldoende frisheid, gevolgd door een kruidige afdronk.

Spijs & moment

Bij een serieus vleesgerecht, gevulde paprika, aubergine met blauwe kaas uit de oven.

Korte omschrijving

Herrezen blend van Cabernet Sauvignon en Cinsault.

Overige informatie

De Cinsault-druiven zijn afkomstig van een bush-vine wijngaard uitkijkend op de False Bay. De druivenstokken zijn ongeveer 35 tot 40 jaar oud. Het ligt op ongeveer acht kilometer van de oceaan en produceert zeer lage opbrengsten vanwege de leeftijd en omdat de wijngaard niet-geïrrigeerd is. De wijngaarden van Cabernet Sauvignon kijken ook uit op False Bay en zijn 10 tot 15 jaar oud. De Cabernet Sauvignon werd gekneusd en langzaam gefermenteerd, waarbij de natuurlijke gist uit de wijngaard werd gebruikt. Hij ontving maar een maximum van twee pigeages (onderdompelen van de vaste bestandsdelen) of remontages (overspoelen van de most) per dag om overextractie te voorkomen. De Cinsault onderging een driedaagse koolzuurweking in volledige staat waarna het tweemaal per dag met de voet werd betreden om voorzichtig het beste sap over een langere periode te extraheren. De twee soorten werden negen maanden apart gerijpt; de Cinsault in oudere vaten van 600 l en de Cabernet Sauvignon in 225 l vaten zonder nieuw eikenhout. De wijn werd vervolgens geblend in oudere vaten van 600 l en werd nog een jaar gerijpt voor het bottelen. De wijnen krijgen slechts een basisfiltratie voorafgaand aan het bottelen.

Product specificaties

Artikelnummer C89567
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Cabernet Sauvignon, Cinsault
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009650000294
EAN fles 6009650000297