Pinord Mireia Muscat/Gewurztraminer

Wit | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Pinord Mireia Muscat/Gewurztraminer

Pinord

Pinord is één van de meest gerespecteerde bedrijven in de regio Penedès dankzij een traditie die meer dan 150 jaar teruggaat. Het wijnhuis is geen kleine speler en produceert tegenwoordig bijna drie miljoen flessen per jaar. De naam van hun wijngaarden inspireerde de familie Tetas om de naam van het bedrijf te creëren: "Pi del Nord" (Dennenboom van het noorden). Tegenwoordig zijn al hun wijngaarden volledig omgevormd tot gecertificeerde biologische landbouw. Ze liggen bij Vilafranca del Penedès. De grondsoorten variëren van klei, kalksteen tot zand en vereisen dat de wijnstokken op verschillende diepten worden geplant. Het mediterrane klimaat is mild in de winter en de zomer en de valleien in het zuiden profiteren van de weinige regenval. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de Xarel.lo en Macabeo. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen. Daarom was Bodegas Pinord de pionier in de introductie van Cabernet Sauvignon en Merlot in de regio. En omdat de familie zo van pionieren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstreken zoals Montsant en Priorat.


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

Pinord Mireia Muscat/Gewurztraminer

Wit | Spanje | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Alsof je parfumerie binnenloopt... Dat gevoel krijg je bij deze zeer fraaie wijn gemaakt van de meest geurende druiven die er zijn. Muscat, Gewürztraminer en een ietsie pietsie Sauvignon Blanc. Er is een intense explosie van geur sensaties. Rozen, jasmijn, lychee vruchten. Een zijdeachtig structuur, tikkeltje off-dry, soepel en toch met body. De afdronk is lang en harmonieus.

Biologisch gemaakt op net die 5% Sauvignon Blanc na. Maar dat mag de pret niet drukken. Topwijn bij Oosterse gerechten maar ook samen met een huisgemaakte paté alsook een gerijpte Epoisses kaas.

Korte omschrijving

Zéér, zéér geurig. Explosief. Rozen, jasmijn en lychee. Klein beetje Off-dry.

Product specificaties

Artikelnummer C35024
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gewürztraminer
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Assemblage Muscat, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12
EAN doos 8410631601026
EAN fles 8410631220104