Pinord Mireia Muscat/Gewurztraminer

Wit | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Diorama Garnatxa Blanca

Pinord

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijn-traditie die meer dan 150 jaar terug gaat. De (huidige) bodega bevindt zich in Vilafranca del Penedes opgericht in 1942 door Josep Maria TetasTegenwoordig zijn er twee generaties die zich bezig houden met het maken van wijnen. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivensoorten en op traditionele wijze. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen.  Omdat de familie zo van pionieren en experimenteren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstrekenMontasantPriorat. 


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

Pinord Mireia Muscat/Gewurztraminer

Wit | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Zeer fraaie wijn gemaakt bij Bodegas Pinord. 50% Muscat, 45% Gewurztraminer en 5% Sauvignon Blanc (niet biologisch!). Zeer elegant glas met licht exotische tinten, kruidig en elegant, heerlijk bij Oosters eten.

NB. De Gewurztraminer en Muscat in deze wijn worden volledig biologisch geteeld en verwerkt echter de Sauvignon (slechts 5%) is niet biologisch

Korte omschrijving

Zuiver en fris glas met veel elegantie.

Overige informatie

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijn-traditie die vele jaren teruggaat. Vandaag de dag zijn er twee generaties die zich bezighoud met de brede reeks van wijnen. De winery bevind zich in Vilafranca del Penedès. Opgericht in 1942, toen de eerste wijnen werden geproduceerd bevind men zich nu in een situatie met alom geroemde en gerenommeerde wijnen. De inheemse druivensoorten hebben zich sterk ontwikkeld en de familienaam is onlosmakelijk verbonden met Penedès wijnen.

Product specificaties

Artikelnummer C35024
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Gewürztraminer
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Penedès
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Assemblage Muscat, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 12
EAN doos 8410631601026
EAN fles 8410631220104