Pablo Y Walter Malbec (blik 25cl)

Rood | Argentinië | 0.25 L | 2019 | Doos 12 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Domaine de Vedilhan Serica Viognier

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen sourced uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders, een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bestormen de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Pablo Y Walter Malbec (blik 25cl)

Rood | Argentinië | 0.25 L | 2019 | Doos 12 stuks

Over de wijn

Rijp en gekonfijt fruit zoals kersen en pruimen in de neus, en iets groenigs als gegrilde paprika. De smaak is verrassend verfijnd, kruidig en tonen van donker fruit.

Spijs & moment

Lekker voor op een festival, op het strand of bij de picknick met vrienden.

Korte omschrijving

Een echte blikvanger.

Product specificaties

Artikelnummer C53003
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Malbec
Land Argentinië
Streek Mendoza
Oogstjaar 2019
Afsluiting Other
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.25
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 43430560010815
EAN fles 3430560011081