Nonius Feteasca Regala/Chardonnay

Wit | Roemenië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cramele Recas

Cramele Recas

Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen.  

Het Cramele Recas Estate, eigendom van de Engelsman Philip Cox en zijn Roemeense vrouw Elvira, hebben, vanaf de oprichting in 1998, enorm veel werk gestoken in het transformeren van hun stukje druivenwijngaard tot een hypermodern winery . Ondertussen is de productie van Cramele Recas nu ongeveer 20miljoen liter per jaar. In volume het derde grootste wijnbedrijf in Roemenië, maar het grootste in export. Groot-Brittannië is de grootse afzetmarkt gevolgd door Nederland. Hé, blijkbaar dus toch ….

De smetteloze wijngaarden zijn een combinatie van geëvolueerde aanplant en ook veel recentere aanplant. Met recente investeringen in het moderniseren en verbeteren van hun wijnmakerij, ontvangen ze regelmatig vliegende wijnmakers van wereldklasse, van vintage tot vintage, om met hun team samen te werken. De filosofie is eenvoudig: de absoluut beste productiemethoden toepassen op elke afzonderlijke wijn, de natuurlijke kwaliteit van de druiven verbeteren en behouden en elk jaar een product van consistent hoge kwaliteit leveren voor elk niveau van de gemaakte wijn.  

Website Cramele Recas

Bekijk Cramele Recas

Nonius Feteasca Regala/Chardonnay

Wit | Roemenië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een 50/50 blend van Chardonnay en 50%  Feteasca Regala, de witte versie van de Feteasca. Als bijnaam de koningsdochter. En wat een wonderlijke schoonheid heeft deze kroonprinses! 

Aromatisch, fruitig, pittig en knapperig. Deze wijn heeft het allemaal. Witte perzik en jasmijn, guave en ander tropisch fruit domineren de neus van deze wijn. Volle rijke aanzet met licht houtgebruik maar uiteindelijk smaakvol en fris, een perfecte zomerwijn. Heerlijk voor bij een lichte curry met garnalen of een ceviche met een mango salsa. Zoek de exotische touch op, kan die goed hebben.

Korte omschrijving

Direct tropisch fruit in de neus, mango, papaya. Pittig, knapperig. Exotisch eten doet hem goed.

Product specificaties

Artikelnummer C89881
Kleur Wit
Type Stil
Land Roemenië
Streek Viil Timisului
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Assemblage Feteasca Regala / Chardonnay
Alcohol percentage 12
EAN doos 15942084506516
EAN fles 5942084506519